Reklama
Jehněčí na karí
Fotogalerie:

Jehněčí na karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vladimír Bruna, Praha

Ingredience

  • 1 jehněčí plecko
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce karí
  • 100 g másla
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 lžíce citronové šťávy a kůry
  • 500 ml vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso očistíme a obalíme v mouce s karí. Opečeme zprudka na másle z obou stran.

  2. Maso vyndáme a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou s nastrouhanou kůrou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme se špenátem a knedlíkem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sicilské kuře

Sicilské kuře

Recept je velmi rychlý, téměř bez přípravy. Olivy přidají klasickému pečenému ...
Všehochuť /14.09.12
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Efektní slaný dort

Efektní slaný dort

Pro mě je jednodušší než dělat jednohubky.
Monika Nová, Prachatice
Všehochuť /12.08.11
Špekové knedle z brambor s houskou

Špekové knedle z brambor s houskou

Děláváme je, když máme vařené brambory navíc, ale i jen tak, když na ně ...
Všehochuť /31.05.10
Chlebový kotlík s kukuřicí

Chlebový kotlík s kukuřicí

Toto jídlo je velice pikantní a opravdu zasytí.
Nina Bartůňková, Rožnov pod ...
Všehochuť /26.10.14
Balkánská pljeskavica

Balkánská pljeskavica

Pokud ji budeš opékat přímo na grilu, je lepší zabalit ji do alobalu, aby maso zůstalo ...

Všehochuť /19.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu