Reklama
Játrovka
Fotogalerie:

Játrovka

Veronika Konecká

Znojmo
Pro nečekanou návštěvu přijde vhod.
Veronika Konecká, Znojmo

Ingredience

  • 2 kg vepřový lalok
  • 1-1,5 kg maso vepřové
  • 2 kg játra vepřová
  • 1 kg cibule
  • 1 kg sádlo
  • 6 stroužků česnek
  • 3 mrkev
  • 2 petržel
  • 2 masox
  • sůl podle chuti
  • koření paštikové

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

500 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si očistíme a pokrájíme cibuli a česnek. Lalok očistíme, nakrájíme na větší kousky a dáme jej vařit s mrkví, petrželí a masoxem.
  2. Vepřové si připravíme na stejné dílky, osolíme, posypeme česnekem, přidáme trošku sádla, podlijeme vodou a přikryté pečeme zhruba 1,5 hodiny. Pak odklopíme a necháme ještě půl hodinky dozlatova upéct (nesmí být vysušené).
  3. Vepřová játra nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Cibulku osmažíme (jen aby zesklovatěla) a na ni dáme játra a orestujeme je. Nesolíme!
  4. Lalok, játra a pečeni necháme úplně vychladnout. Pak je umeleme (střídavě, aby byla paštika promíchaná). Přidáme ještě rozehřáté sádlo, paštikové koření a sůl a vše důkladně promícháme.
  5. Takto připravenou paštiku plníme do čistých sklenic (nejlépe zdobicím sáčkem na krém). Zavařujeme asi 1,5 hodiny při 100 °C.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Takto vyrobím víc nádivky, než se vejde třeba do kuřete. Mária Dudová, Odolena Voda ...
Všehochuť /02.09.08
Vídeňský zákusek

Vídeňský zákusek

Džus nemusí být jen na pití. Můžeš z něj připravit náplň, která ...
Všehochuť /18.11.10
Plněná dýně

Plněná dýně

Podávám ji spolu s bramborovou kaší. 

Věra Novotná, Vlašim

Všehochuť /20.10.16
Velikonoční kanapky

Velikonoční kanapky

Daniela Koulová, Vsetín

Všehochuť /19.03.20
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
Vepřové špízy s ananasem

Vepřové špízy s ananasem

Povidla získají během grilování jemně nahořklou příchuť.

Eva Žmolíková, ...

Všehochuť /09.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu