Reklama
 Játra po francouzsku
Fotogalerie:

Játra po francouzsku

Romana Hradecká

Tábor

Kuchaři od Seiny jsou právem vyhlášení po celém světě.

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 500 g vepřová játra
  • trocha oleje
  • trocha soli a pepře
  • 4 rajčata
  • 1 jablko
  • 1 cibule
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • 1 snítka tymián

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Játra očistíme, odblaníme a poté je nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a na něm plátky jater opečeme z obou stran. Potom je dáme na talíř, jemně osolíme a opep-
    říme.

  2. krok2

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji podusíme nakrájenou cibuli společně s rajčaty a jablky a dusíme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, pokrájenou bazalkou a tymiánem.

  3. Játra rozdělíme na talíře a přelijeme je omáčkou. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tortillové košíky

Tortillové košíky

Podle receptu Veroniky Krajánkové z Kutné Hory
Všehochuť /02.10.18
Italské vepřové karbanátky

Italské vepřové karbanátky

Dobré a rychlé, proto jsou u nás na talíři tak často.

Jarmila Koukolíková, Plzeň

Všehochuť /24.03.12
Sarmale se zelím

Sarmale se zelím

Sarmale jsou rumunským národním jídlem. Mleté maso se promíchá s rýží, ochutí ...
Všehochuť /23.09.08
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Halušky s nivou

Halušky s nivou

S uzeným je to skvělá kombinace.

Luboš Trnek,  Teplice

Všehochuť /13.05.15
Mexické kuličky s rýží a tortilla chipsy
Všehochuť /25.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu