Kuchaři od Seiny jsou právem vyhlášení po celém světě.
Romana Hradecká, Tábor
Ingredience
- 500 g vepřová játra
- trocha oleje
- trocha soli a pepře
- 4 rajčata
- 1 jablko
- 1 cibule
- pár lístků čerstvé bazalky
- 1 snítka tymián
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Játra očistíme, odblaníme a poté je nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a na něm plátky jater opečeme z obou stran. Potom je dáme na talíř, jemně osolíme a opep-
říme. -
Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji podusíme nakrájenou cibuli společně s rajčaty a jablky a dusíme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, pokrájenou bazalkou a tymiánem.
-
Játra rozdělíme na talíře a přelijeme je omáčkou. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.