Ingredience
- Těsto:
- 1 těsto listové
- 120 g cukr krupice
- 4 lžíce mouka polohrubá
- 100 g ořechy mleté
- 5 vejce
- 1 lžíce kakao
- 1/2 prášek do pečiva
- špetka sůl
- Krém:
- 1 l mléko
- 250 g tuk
- 4 pudink vanilkový
- cukr podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme placky‚ které samostatně v předehřáté troubě upečeme.
-
Ořechové těsto si připravíme tak, že vyšleháme pět žloutků s krupicovým cukrem do pěny. Přidáme ořechy‚ polohrubou mouku‚ prášek do pečiva a kakao. Úplně nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
-
Na krém uvaříme hustou pudinkovou kaši, do které po vychladnutí zašleháme tuk (například heru) nebo smetanu a cukr.
-
Na plech položíme 1 placku listového těsta‚ pomažeme ji polovinou krému‚ dáme tmavé těsto‚ namažeme zbytek krému a přiklopíme druhou plackou z listového těsta. Zabalíme‚ zatížíme a necháme dobře uležet.