Reklama
Jadranské řezy
Fotogalerie:

Jadranské řezy

Veronika Chrzová

Lom u Mostu
Hotový moučník musíme dát vychladit. Na zatížení (aby držel tvar) používám krabicová mléka nebo džusy.
Veronika Chrzová, Lom u Mostu

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 těsto listové
  • 120 g cukr krupice
  • 4 lžíce mouka polohrubá
  • 100 g ořechy mleté
  • 5 vejce
  • 1 lžíce kakao
  • 1/2 prášek do pečiva
  • špetka sůl
  • Krém:
  • 1 l mléko
  • 250 g tuk
  • 4 pudink vanilkový
  • cukr podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme placky‚ které samostatně v předehřáté troubě upečeme.
  2. Ořechové těsto si připravíme tak, že vyšleháme pět žloutků s krupicovým cukrem do pěny. Přidáme ořechy‚ polohrubou mouku‚ prášek do pečiva a kakao. Úplně nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
  3. Na krém uvaříme hustou pudinkovou kaši, do které po vychladnutí zašleháme tuk (například heru) nebo smetanu a cukr.
  4. Na plech položíme 1 placku listového těsta‚ pomažeme ji polovinou krému‚ dáme tmavé těsto‚ namažeme zbytek krému a přiklopíme druhou plackou z listového těsta. Zabalíme‚ zatížíme a necháme dobře uležet.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu Mirky Hejdové z Karlových Varů
Všehochuť /15.01.18
Domácí těstoviny s jihotyrolským špekem

Domácí těstoviny s jihotyrolským špekem

Podle receptu

Tamary Kovářové z Kladna

Všehochuť /30.01.18
Polévka miso s bílými houbami shimeji, enoki a hlívou ústřičnou

Polévka miso s bílými houbami shimeji, enoki a hlívou ústřičnou

Recept mám z vyhlášené restaurace Asian Temple.

Jan Hošek, Praha

Všehochuť /28.05.17
Řízky balené v pivním těstíčku

Řízky balené v pivním těstíčku

Kuřecí maso mám rád a rád ho také vařím, protože se dá připravit různě. S pivem ...
Všehochuť /02.07.09
Italské smacker nudle

Italské smacker nudle

Červená řepa dodá barvu i správnou chuť.

Gabriela Benedová, Hořovice

Všehochuť /09.10.13
Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Příprava nemůže být jednodušší – všechny suroviny se vaří najednou a je ...

Všehochuť /06.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu