Reklama
Italský rýžový koláč
Fotogalerie:

Italský rýžový koláč

Pavla Totušková

Praha
Tento recept jsem si přivezla z jedné letní dovolené. Je lehoučký a velmi lahodný, báječně se hodí jako osvěžující dobrůtka pro horké letní dny. A třeba i se sklenkou bílého vína.
Pavla Totušková, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 255 g mouka hladká
  • 100 g cukr moučkový
  • 125 g máslo
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • špetka sůl
  • 2 žloutek
  • 2 lžíce mléko
  • Náplň:
  • 3 kapky vanilkového aroma
  • 3 lžíce cukr vanilkový
  • 2 lžíce citrónová kůra
  • 3 vejce
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 1 sklenice víno bílé
  • 1 l mléko
  • 300 g rýže
  • 100 g rozinky
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Utřeme máslo s moučkovým cukrem, solí a přimícháme hladkou mouku, citronovou kůru, vanilkovou esenci a žloutky. Aby se těsto dobře propojilo, přilijeme trochu vody nebo mléka. Těsto zabalíme do fólie a nejmíň na hodinu vložíme do ledničky. Pak ho rozválíme a rozložíme do formy. Celou formu s těstem dáme asi na hodinu do mrazáku. Troubu vyhřejeme na 180 °C a korpus pečeme přibližně 12 minut mírně dozlatova.
  2. krok2 Ve velkém kastrou rozpustíme máslo, pak přisypeme rýži, cukr a citrónovou kůru.Všechno dobře promícháme a přilijeme víno. Mícháme, dokud se víno téměř neodpaří. Pomalu přilijeme i mléko, při mírném varu stále mícháme. Nedovaříme úplně doměkka, rýže dojde v troubě. Rýžový pudink necháme trochu zchladnout, pak vmícháme rozšlehaná vejce, a rozinky.
  3. Pudink nalijeme do korpusu, zaprášíme moučkovým cukrem a pečeme asi 20 minut, až těsto zezlátne. tento dezert můžeme podávat teplý i studený, nejlépe spolu s vanilkovou zmrzlinou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí karí Garuda

Kuřecí karí Garuda

Jako příloha může být i rýže.
Všehochuť /06.09.14
Rumunský boršč

Rumunský boršč

Mám rád maso a dávám přednost i masovým polévkám. Tahle je sice trochu ...
Všehochuť /30.03.10
Italský koláč s brokolicí

Italský koláč s brokolicí

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vladimíra Soukupová, Neratovice

Všehochuť /01.03.17
Pochotutka z krevet a mušlí

Pochotutka z krevet a mušlí

Na dovolené u moře jsme si je zamilovali.

Jana Součková, Praha

Všehochuť /21.09.13
Smažená thajská vejce s chilli

Smažená thajská vejce s chilli

Naučil mě je připravovat švagr, který jezdí do Thajska pracovně několikrát do roka.

...

Všehochuť /30.06.13
Pomazánka ze sójového masa

Pomazánka ze sójového masa

Petra Hlobilová, Olomouc

Všehochuť /25.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu