Reklama
Italský chlebový věnec
Fotogalerie:

Italský chlebový věnec

Míša Srncová

Praha

Kombinace nadýchaného voňavého chleba, sušených rajčat a oliv je dokonalá.

Míša Srncová, Praha

Ingredience

  • 200 ml voda
  • 250 g hladká mouka
  • špetka cukru
  • 30 g droždí
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžíce olivový olej
  • 100 g parmská šunka
  • 100 g sušená rajčata v oleji
  • 100 g olivy
  • pár lístků bazalky
  • 70 g parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Vodu ohřejeme, aby byla vlažná. Smícháme trochu mouky, špetku cukru, rozdrobené droždí a půlku vlažné vody a necháme 5 minut odstát. Když vzejde kvásek, přidáme zbytek mouky, vody, lžíci olivového oleje, osolíme a vypracujeme vláčné nelepivé těsto.

  2. Těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části a každou rozválíme na pruh silný asi 1 cm. Také můžeme udělat 1 větší věnec.

  3. krok3

    Do středu rozložíme parmskou šunku, sušená rajčata, nakrájené vypeckované olivy, bazalku a posypeme nahrubo strouhaným parmazánem. Nakonec pokapeme olivovým olejem. Těsto zavineme – okraj potřeme vodou, aby se přilepil.

  4. krok4

    Lehce zkroutíme, stočíme do věnce a kraje spojíme. Koláč opatrně přeneseme na  plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180 °C. Věnec pečeme asi 40 minut a průběžně ho potíráme vodou. Podáváme nakrájený mírně teplý i studený.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí plátek na zázvoru

Kuřecí plátek na zázvoru

V této úpravě jsou jinak suchá kuřecí prsíčka příjemně šťavnatá. Hana ...
Všehochuť /17.09.13
Nové brambory s chřestem a sýrovou omáčkou

Nové brambory s chřestem a sýrovou omáčkou

Chřest s novými bramborami se v tomto receptu výborně doplňují. Je to jemné, ...
Všehochuť /24.05.13
Plněné mušle

Plněné mušle

Hotový pokrm posypeme pažitkou.

Jitka Moravcová, České  Budějovice

Všehochuť /05.06.16
Kuřecí ‚‚ňahňa‘‘

Kuřecí ‚‚ňahňa‘‘

Na tomto kuřeti si pochutnáš ty i tvá rodina.
Jana Ivorová, Orlová
Všehochuť /21.07.12
Holandský řízek

Holandský řízek

Pokrm má tu velkou přednost, že chutná všem malým dětem i nám dospělým a také ...
Všehochuť /02.09.08
Dušené krevety s karí rýží

Dušené krevety s karí rýží

Tuto dobrotu doporučuji všem milovníkům krevet.
Radomír Drahoš, Sokolov
Všehochuť /20.10.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu