Reklama
Italský chléb focaccia
Fotogalerie:

Italský chléb focaccia

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborné italské domácí pečivo.

Jana Vágnerová, Krásensko

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1/2 sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 350 ml teplé vody
  • podle potřeby olivový olej
  • několik rajčat a oliv
  • 1 snítku rozmarýnu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Mouku smícháme s droždím a solí. Přidáme teplou vodu a promícháme. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na 30 minut kynout. Pak pocákáme vál a ruce olejem a lehce ho do těsta vpracujeme (hlavně zvenku, aby vznikla křupavá kůrka).

  2. 2. Těsto dáme do formy, poklademe rajčaty, olivami a rozmarýnem. Pečeme při 250 °C asi 15 minut, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 25 minut.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švýcarské rösti

Švýcarské rösti

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Všehochuť /18.02.20
Slovanské pagáče

Slovanské pagáče

Výborná inspirace na dobrou svačinku
Jana Nagyová, Ústí n. Orlicí
Všehochuť /21.11.08
Kuře Marianne

Kuře Marianne

Ilona Svobodová

Všehochuť /29.10.19
Ztracená vejce

Ztracená vejce

V této speciální úpravě jsou vynikající.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /01.04.17
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Prsíčka v alobalu

Prsíčka v alobalu

Na pečeném kuřátku si pochutná celá rodina.
Lenka Kunstová, Brno
Všehochuť /02.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu