Reklama
Reklama
Irish stew z kůzlečího masa
Fotogalerie:

Irish stew z kůzlečího masa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro labužníky

Jindřich Vlaštovka, Hradec Králové

Ingredience

  • 200 g uzené slaniny
  • 900 g předního kůzlečího masa
  • 5 středně velkých cibulí
  • 5 mrkví
  • 3 bobkové listy
  • několik snítek tymiánu
  • 850 ml vývaru (jehněčí, kůzlečí nebo hovězí)
  • 200 g mraženého hrášku
  • podle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejeme na teplotu 160 °C. V kastrole, který budeme moci později dát do trouby, rozpálíme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji restovat asi 4 minuty. Přisypeme na kostky nakrájené maso a opékáme 5 minut do zhnědnutí.

  2. Maso přesuneme děrovanou lžící na talíř a do hrnce vhodíme nahrubo pokrájenou cibuli a kostičky mrkve. Restujeme asi 5 minut. Přidáme bobkový list, nasekaný tymián a maso. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  3. Osolíme a opepříme a celý kastrol přiklopený poklicí vložíme do trouby. Pečeme asi 1,5 hodiny, dokud není maso úplně měkké.

  4. Do výpeku přisypeme hrášek a ještě pár minut povaříme. Podáváme s vařenými nebo restovanými bramborami.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín
Všehochuť /07.12.18
Džuveč z vepřového masa

Džuveč z vepřového masa

Směs dušeného vepřového masa, brambor, zeleniny a rýže.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Všehochuť /10.09.14
Drožďová polévka se zeleninou a karí

Drožďová polévka se zeleninou a karí

Je opravdu výborná a krásně voní.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /03.01.17
Pomazánka ze sójového masa

Pomazánka ze sójového masa

Petra Hlobilová, Olomouc

Všehochuť /25.03.18
Středomořské mičudy

Středomořské mičudy

Servírujeme se zeleninovým salátem.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /10.02.15
Rychlé teriyaki

Rychlé teriyaki

Jana Kropáčková, Plzeň

Všehochuť /24.07.18
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama