Reklama
Irish stew z kůzlečího masa
Fotogalerie:

Irish stew z kůzlečího masa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro labužníky

Jindřich Vlaštovka, Hradec Králové

Ingredience

  • 200 g uzené slaniny
  • 900 g předního kůzlečího masa
  • 5 středně velkých cibulí
  • 5 mrkví
  • 3 bobkové listy
  • několik snítek tymiánu
  • 850 ml vývaru (jehněčí, kůzlečí nebo hovězí)
  • 200 g mraženého hrášku
  • podle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejeme na teplotu 160 °C. V kastrole, který budeme moci později dát do trouby, rozpálíme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji restovat asi 4 minuty. Přisypeme na kostky nakrájené maso a opékáme 5 minut do zhnědnutí.

  2. Maso přesuneme děrovanou lžící na talíř a do hrnce vhodíme nahrubo pokrájenou cibuli a kostičky mrkve. Restujeme asi 5 minut. Přidáme bobkový list, nasekaný tymián a maso. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  3. Osolíme a opepříme a celý kastrol přiklopený poklicí vložíme do trouby. Pečeme asi 1,5 hodiny, dokud není maso úplně měkké.

  4. Do výpeku přisypeme hrášek a ještě pár minut povaříme. Podáváme s vařenými nebo restovanými bramborami.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švédská roštěná

Švédská roštěná

Podáváme s rýží nebo s knedlíkem. Dalibor Marounek, Roudnice
Všehochuť /07.03.16
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Slané francouzské koláče jsme si u nás velmi oblíbili. Tenhle nám zatím chutnal ...

Všehochuť /29.03.17
Kuře na citrónech

Kuře na citrónech

Zajímavá chuť, minimální práce s vařením, to jsou nesporné výhody tohoto jídla.
...
Všehochuť /20.08.08
Alsaský cibulový koláč

Alsaský cibulový koláč

Slaninu mám rád pěkně prorostlou, hezky voní.

Zdenek Ploužil, Chomutov

Všehochuť /15.08.17
Papperdelle s vůní moře

Papperdelle s vůní moře

Malé krevetky se dají koupit v supermarketu.

Blanka Diblíková, Příbram

Všehochuť /23.04.16
Exotická směs

Exotická směs

Vyzkoušej maso na medu a rozinkách!
Gabriela Kerberová, Rychnov n. Kněžnou
Všehochuť /02.07.09
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama