Reklama
Indické vepřové
Fotogalerie:

Indické vepřové

Markéta Vacátková
Markéta Vacátková
Jablonec nad Nisou

Výrazná chuť kari ve spojení s lahodně nasládlou masovou směsí donutí i pravého Inda vylízat talíř :-).

Markéta Vacátková, Jablonec nad Nisou

Ingredience

  • 2 varné sáčky rýže
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1 polévková lžíce kari
  • olej
  • dle chuti sůl
  • 1 lžička drcený kmín
  • 1 lžíce skadká paprika
  • 2 lžíce hořčice plnotučná
  • 2 lžíce kečup pikantní
  • ananasový kompot
  • 500 g vepřové maso

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. Varné sáčky rýže uvaříme dle návodu, na pánvi zpěníme na oleji cibulku a stroužek česneku a nasypeme kari dle chuti. Vytvoří se základ, do kterého přisypeme rýži a pečlivě promícháme.
  2. Na druhé, hlubší pánvi zpěníme na oleji cibuli a přidáme na nudličky nakrájené maso. Necháme zatáhnout a okořeníme solí, drceným kmínem a sladkou paprikou. Promícháme a přidáme hořčici, kečup a podlijeme vodou. Zakryjeme pokličkou a necháme dusit 30 minut.
  3. Na posledních deset minut odkryjeme, aby se voda začala vypařovat a omáčka zhoustla. Přidáme pór nakrájený na kolečka a kousky ananasu. Na závěr podlijeme několika polévkovými lžícemi ananasové šťávy, promícháme a můžeme podávat.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu Jindřišky Hájkové z Chrudimi
Všehochuť /19.02.20
Lasagne s omáčkou  z kořenové zeleniny

Lasagne s omáčkou z kořenové zeleniny

Podle receptu

Edity Kováčové ze Znojma

Všehochuť /22.01.19
Nakládaný balkán

Nakládaný balkán

K okamžité spotřebě dej 3 lžíce oleje, k naložení jím sýr zalij celý.
Květa ...
Všehochuť /16.01.11
Bulharské nudle

Bulharské nudle

Geniálně jednoduché a chutné jídlo!
Věra Černevová, Praha
Všehochuť /07.11.08
Zeleninová směs po sicilsku

Zeleninová směs po sicilsku

Na Sicílii se podává spíše jako předkrm, ale pro nás se hodí spíše jako lehká ...

Všehochuť /01.11.15
Orientální kuřecí špízy

Orientální kuřecí špízy

Máme rádi dobroty, jídla, po kterých trochu pálí ústa.

Libor Pokorný, Ostrava

Všehochuť /28.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu