Reklama
Indická rýže v mikrovlnné troubě
Fotogalerie:

Indická rýže v mikrovlnné troubě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Koření dokáže vykouzlit neobyčejné chuťové variace z prostého jídla. Z každé cesty si přivezu koření připomínající navštívenou zemi.
    Veronika Hudcová, Přelouč

Ingredience

  • 1 lžička kari
  • 120 g rýže
  • 1/2 balíčku zelenina mražená
  • 1/2 kostky bujón
  • kešu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rýži nejprve propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Až pak ji vložíme do větší nádoby, kterou můžeme použít pro přípravu pokrmu v mikrovlnné troubě. Nejvhodnější bude skleněná, ve které se dá dobře sledovat průběh vaření. Lépe tak odhadneme, kdy už je jídlo hotové. Pamatujte na to, že miska nesmí být příliš malá, rýže během vaření znásobí svůj objem. Také pokud by voda příliš kypěla, zbytečně by znečistila troubu.
  2. krok2
    K rýži přidáme propláchnutou mraženou francouzskou zeleninu spolu s předem namočenými rozinkami. Mezi prsty rozemneme 1/2 kostky zeleninového vývaru, abychom usnadnili jeho rozpuštění a přidáme lžičku karí koření. Vše zalijeme asi 300 ml vroucí vody a přikryjeme speciální fólií do mikrovlnné trouby. Pokud máme fólii pouze obyčejnou, nezapomeneme jí propíchnout na několika místech vidličkou. V mikrovlnné troubě vaříme asi 10 minut.
  3. krok3
    Mezitím na suché rozpálené pánvi opražíme kešu oříšky. Hotovou rýži vyndáme z mikrovlnky a necháme ještě asi 5 minut v zakryté nádobě odležet. Nakonec opatrně vmícháme kešu oříšky a podáváme.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makarony se špenátem

Makarony se špenátem

Nedávno mi je moc vychválil můj přítel. Martina Iwaszková, Karviná
Všehochuť /02.07.09
Anglický vánoční pudink

Anglický vánoční pudink

Kdo jednou ochutná, jistě si bude chtít tuto pro nás neobvyklou dobrotu dopřát častěji.

...
Všehochuť /06.12.12
Krůtí prsa marinovaná v gyrosu

Krůtí prsa marinovaná v gyrosu

Sýr se musí pěkně roztéct.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /30.12.14
Šarlota se sedmikráskami

Šarlota se sedmikráskami

Lahodný dortík, který na pohled každého potěší.

Karolína Blahotová, Tábor

Všehochuť /30.05.17
Pečené tuňákové rizoto

Pečené tuňákové rizoto

Příprava je velmi jednoduchá, výsledek skvělý. Vůní mi pokaždé připomíná naši ...

Všehochuť /23.09.13
Vepřové kung-pao

Vepřové kung-pao

Tahle dobrota má vždy velký úspěch.

Zdena Vorlíčková, Žatec

Všehochuť /08.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu