Reklama
Indická rýže v mikrovlnné troubě
Fotogalerie:

Indická rýže v mikrovlnné troubě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Koření dokáže vykouzlit neobyčejné chuťové variace z prostého jídla. Z každé cesty si přivezu koření připomínající navštívenou zemi.
    Veronika Hudcová, Přelouč

Ingredience

  • 1 lžička kari
  • 120 g rýže
  • 1/2 balíčku zelenina mražená
  • 1/2 kostky bujón
  • kešu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rýži nejprve propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Až pak ji vložíme do větší nádoby, kterou můžeme použít pro přípravu pokrmu v mikrovlnné troubě. Nejvhodnější bude skleněná, ve které se dá dobře sledovat průběh vaření. Lépe tak odhadneme, kdy už je jídlo hotové. Pamatujte na to, že miska nesmí být příliš malá, rýže během vaření znásobí svůj objem. Také pokud by voda příliš kypěla, zbytečně by znečistila troubu.
  2. krok2
    K rýži přidáme propláchnutou mraženou francouzskou zeleninu spolu s předem namočenými rozinkami. Mezi prsty rozemneme 1/2 kostky zeleninového vývaru, abychom usnadnili jeho rozpuštění a přidáme lžičku karí koření. Vše zalijeme asi 300 ml vroucí vody a přikryjeme speciální fólií do mikrovlnné trouby. Pokud máme fólii pouze obyčejnou, nezapomeneme jí propíchnout na několika místech vidličkou. V mikrovlnné troubě vaříme asi 10 minut.
  3. krok3
    Mezitím na suché rozpálené pánvi opražíme kešu oříšky. Hotovou rýži vyndáme z mikrovlnky a necháme ještě asi 5 minut v zakryté nádobě odležet. Nakonec opatrně vmícháme kešu oříšky a podáváme.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové frikadelky

Vepřové frikadelky

Hana Šátralová, Praha
Všehochuť /22.11.18
Hummus od Al-Rašída

Hummus od Al-Rašída

Nemáš-li arašídové máslo, postačí rozemleté arašídy.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /07.06.10
Salámový štrúdl

Salámový štrúdl

Nevíš, kdy přesně návštěva dorazí? Nevadí! Tenhle štrúdl je výborný teplý ...
Všehochuť /15.06.11
Savarin

Savarin

Meruňkovici kupujeme jen ověřených značek, nemá pak tak silnou chuť alkoholu.

...

Všehochuť /28.07.17
Maďarský nákyp s mletým masem

Maďarský nákyp s mletým masem

Kdo se nebojí ostrých chutí, přidá nasekanou feferonku nebo špetku chilli.

Olga ...

Všehochuť /12.04.15
Vejce po marocku

Vejce po marocku

Nejraději máme tato vejce k snídani.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /10.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu