Ingredience
- 1 lžička kari
- 120 g rýže
- 1/2 balíčku zelenina mražená
- 1/2 kostky bujón
- kešu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži nejprve propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Až pak ji vložíme do větší nádoby, kterou můžeme použít pro přípravu pokrmu v mikrovlnné troubě. Nejvhodnější bude skleněná, ve které se dá dobře sledovat průběh vaření. Lépe tak odhadneme, kdy už je jídlo hotové. Pamatujte na to, že miska nesmí být příliš malá, rýže během vaření znásobí svůj objem. Také pokud by voda příliš kypěla, zbytečně by znečistila troubu.
-
K rýži přidáme propláchnutou mraženou francouzskou zeleninu spolu s předem namočenými rozinkami. Mezi prsty rozemneme 1/2 kostky zeleninového vývaru, abychom usnadnili jeho rozpuštění a přidáme lžičku karí koření. Vše zalijeme asi 300 ml vroucí vody a přikryjeme speciální fólií do mikrovlnné trouby. Pokud máme fólii pouze obyčejnou, nezapomeneme jí propíchnout na několika místech vidličkou. V mikrovlnné troubě vaříme asi 10 minut.
-
Mezitím na suché rozpálené pánvi opražíme kešu oříšky. Hotovou rýži vyndáme z mikrovlnky a necháme ještě asi 5 minut v zakryté nádobě odležet. Nakonec opatrně vmícháme kešu oříšky a podáváme.