Reklama
Reklama
Indická polévka s rýží
Fotogalerie:

Indická polévka s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud ti nevadí ostřejší chuť, použij místo karí koření pastu ze zeleného karí.

Zuzana Tichá, Chrudim

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička karí
  • 1 masový bujon
  • 50 g rýže
  • 1 žloutek
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • podle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpálíme olej, vhodíme nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme hladkou mouku a karí koření. Usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme jedním litrem vody a dobře rozmícháme, aby se neudělaly hrudky. Přidáme masový bujon, může být z kostky i z vaničky, a dobře ho rozmícháme. 

  2. krok2

    Rýži propláchneme a přidáme do vody, vše přivedeme k varu a necháme vařit přibližně 20 minut. Mezitím si rozšleháme vaječný žloutek v zakysané smetaně. Po 20 minutách polévku stáhneme z ohně a přidáme do ní žloutkovo-smetanovou směs. Dobře ji rozmícháme, a tím polévku zjemníme. Podle chuti ji můžeme dosolit.

  3. krok3

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘ Eva Navrátilová, Vlašim
Všehochuť /08.12.18
Pečená treska s limetkou a kuskusem

Pečená treska s limetkou a kuskusem

Je to nejenom velmi chutné, ale také zdravé jídlo. Ochutnej ho!

Denisa Chlupáčová, ...

Všehochuť /27.02.12
Mexická pánev

Mexická pánev

Je to snadné, poměrně rychlé a hodnotné jídlo se zeleninou.

Ruth Šklíbová, ...

Všehochuť /17.07.16
Bulharská rajčata

Bulharská rajčata

Recept jsem si dovezla z dovolené.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /01.10.13
Rychlá chalva

Rychlá chalva

Moje oblíbená orientální cukrovinka.

Tereza Holečková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /31.10.16
Pikantní mořské plody

Pikantní mořské plody

Miluji středomořskou kuchyni.
Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /04.09.09
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama