Reklama
Indická polévka mulligatawny
Fotogalerie:

Indická polévka mulligatawny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Existuje mnoho různých receptů na tuto polévku. Dá se připravovat také se slepičím nebo jehněčím masem. Velmi důležité pro její chuť je karí.

Vít Zrzavý, Ostrava

Ingredience

  • 1/4 ks kuře
  • 2 ks mrkev
  • 2 stonky celer
  • 1 cibule
  • 1 sladké jablko
  • 40 g máslo
  • sůl podle potřeby
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička madráské karí
  • 1 lžička karí pasta
  • 1 lžička mletý koriandr
  • 1 plechovka krájená rajčata
  • 1 šálek vařená rýže

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve uvaříme opláchnutou čtvrtku kuřete doměkka. Maso vyndáme a vývar necháme trochu zchladnout.

  2. krok2

    Mrkev, celer a jablko nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme zeleninu s jablkem a osmahneme do lehce hnědé barvy. Zaprášíme moukou, přidáme koření a za neustálého míchání smažíme ještě asi minutu. Postupně přiléváme vývar z kuřete, mícháme a přivedeme k varu.

  3. krok3

    3. Přidáme rajčata, osolíme a vaříme pod pokličkou 30 minut. Hotovou polévku rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme obrané a nakrájené maso z kuřete a vařenou rýži. Polévka se podává s osmahnutými křupavými plackami pappadums (dají se koupit v asijských potravinách nebo větších supermarketech). Lze je nahradit pita chlebem.

Pošli recept! 2/2015 (3.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Arabské  jehněčí špízy

Arabské jehněčí špízy

Na jaře je ideální doba k tomu, abychom si dopřáli jehněčí maso. Je zdravé, ...
Všehochuť /16.06.15
Skotská mlha

Skotská mlha

Dětem ji děláme z džusu.

Alena Jirků, Praha

Všehochuť /22.08.15
Pórkový quiche s houbami

Pórkový quiche s houbami

Podle receptu

Zuzany Studné z Rokycan

Všehochuť /02.07.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Maďarské zelí

Maďarské zelí

Tuhle dobrotu jsme si oblíbili.
Hana Adamová, Ivančice
Všehochuť /20.02.10
Indická polévka s rýží

Indická polévka s rýží

Pokud ti nevadí ostřejší chuť, použij místo karí koření pastu ze zeleného karí.

...

Všehochuť /27.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu