Reklama
Indická čočková polévka
Fotogalerie:

Indická čočková polévka

Markéta Rambousková

Hostivice
Naše oblíbená polévka je pikantní a zdravá.
Markéta Rambousková, Hostivice

Ingredience

  • 1 cibule velká
  • 5 stroužků česnek
  • 2 chilli paprička červená
  • 1 lžíce olej
  • 1/2 hrnku čočka červená
  • 5 brambory
  • špetka sůl
  • 1-2 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 balení rajčatová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibulku‚ česnek a rozdrcenou chilli papričku osmahneme na oleji‚ přidáme propláchnutou červenou čočku‚ zalijeme asi 1‚5 l vody a směs necháme asi 10 minut vařit.
  2. Pak přisypeme nadrobno nakrájené brambory a uvaříme je doměkka. Poté přimícháme rajčatovou šťávu. Mírně osolíme a polévku ještě dochutíme citronem a cukrem – ten jí dodá specifickou chuť!

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Zkaramelizovaná cibule je křehká a lahodná. Hana Fialková, Hodonín
Všehochuť /29.09.13
Kuřecí kousky v pivním těstíčku s arašídy.

Kuřecí kousky v pivním těstíčku s arašídy.

Moc dobré s pikantní omáčkou.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /08.05.12
Krůtí roláda s pestem

Krůtí roláda s pestem

Dietní a velmi chutné

Podle receptu Lenky Strakové z Havířova

Všehochuť /20.02.19
Zapečené kapustičky s bramborami a uzeným

Zapečené kapustičky s bramborami a uzeným

Jejich vůně naláká každého labužníka.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod
Všehochuť /15.02.10
Anglický roastbeef

Anglický roastbeef

Neznám nikoho, kdo by si nedal.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /20.05.14
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama