Reklama
Indická čočka
Fotogalerie:

Indická čočka

Terezie Kouřilová

Zlín
Tento recept jsem získala od svých indických spolubydlících v Anglii.
Terezie Kouřilová, Zlín

Ingredience

  • chilli
  • 6 stroužků česnek
  • koriandr
  • kari
  • 2 cibule
  • zázvor
  • 250 g čočka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku předem namočíme alespoň na 2 hodiny do vody (červenou čočku stačí namočit na kratší dobu, je drobnější a rychleji se vaří). Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme na oleji.
  2. Mezitím nakrájíme česnek na plátky, zázvor a chilli papričky nasekáme na drobné kousky (pokud používáme sušené papričky, tak je podrtíme). Když je cibule téměř hotová, přidáme také všechno koření a krátce za stálého míchání osmažíme.
  3. Přidáme propláchnutou čočku, také dostatek vody, osolíme a dusíme, až je čočka měkká. Podle chuti můžeme vše trošku zahustit moukou nebo trochou odebrané rozmixované čočky.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladkokyselé čínské nudle

Sladkokyselé čínské nudle

Kombinace sladké mrkve a kyselého citronu spojená olivovým olejem vytvoří netradiční, ...
Všehochuť /25.02.13
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Vepřová plec po sečuánsku

Vepřová plec po sečuánsku

Podáváme s rýží nebo s hranolky.

Marcela Kopřivová, Mělník

Všehochuť /04.11.16
Indická kuřecí stehýnka

Indická kuřecí stehýnka

Jemně pikantní jídlo si každý oblíbí!
Hana Mezerová, Třešť
Všehochuť /17.10.11
Kubánské kungri

Kubánské kungri

Kubánci tento pokrm podávají jako přílohu ke klasickému steaku.
Hana Koptová, Doksy
...
Všehochuť /01.09.08
Brašovská drobná vepřová pečeně

Brašovská drobná vepřová pečeně

Vynikající rumunská dobrota, která je však velmi populární i v Maďarsku.

Otto ...

Všehochuť /27.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu