Reklama
Hummus v arabském chlebu
Fotogalerie:

Hummus v arabském chlebu

Alena Čápová

Hodonín
I když má jídlo nepříliš libý název, je to opravdová pochoutka. Inspiroval mě jídelníček středomořských zemí, který je lehký a zdravý. Potřebných surovin je dnes na trhu dostatek, takže trochu té exotiky na stole si může dopřát každý.
Alena Čápová, Hodonín

Ingredience

  • 1,5 dl voda
  • 1 dl olej olivový
  • 4 lžíce šťáva citrónová
  • 2 stroužky česnek
  • 1 balení arbského chleba
  • 2 lžíce drcených semínka sezamová
  • 100 g cizrna

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cizrnu si den předem namočíme, zakryjeme pokličkou a uložíme v chladu. Druhý den ji v téže vodě uvaříme, scedíme a necháme okapat.
  2. krok2
    Pak ji rozmixujeme s citronovou šťávou, olejem a vodou. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř a tahini (drcená sezam.semínka).
  3. krok3
    Arabský chleba podle návodu mírně nahřejeme a plníme připraveným hummusem a zeleninou, kterou máme k dispozici (hlávkový salát, rajčata, salátové okurky, ředkvičky, papriky).

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Japonské kuřecí rizoto

Japonské kuřecí rizoto

Zajímavá kombinace, která tě jistě zaujme. Evelína Macharová, Holešov
Všehochuť /21.01.15
Boršč

Boršč

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /02.02.18
Pomazánka z brynzy a čerstvé pažitky

Pomazánka z brynzy a čerstvé pažitky

Slovenskou klasiku ovoněla čerstvá bylinka.
Alena Černínová, Ostrava
Všehochuť /30.07.09
Hanojský závitek

Hanojský závitek

Rychlý pokrm s cizokrajnou chutí a vůní daleké Hanoje.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /30.07.10
Velikonoční kanapky

Velikonoční kanapky

Daniela Koulová, Vsetín

Všehochuť /19.03.20
Vietnamská směs se zázvorem

Vietnamská směs se zázvorem

Rychlá večeře s vůní exotiky
Všehochuť /25.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu