Mariana Sýkorová, Chrudim
Ingredience
- 400 g hovězí svíčkové
- 100 g cibule
- 2 žloutky
- 80 g kečupu
- 40 g plnotučné hořčice
- špetka drceného kmínu
- 1/2 lžičky sladké papriky
- pár kapek worcesteru
- pár kapek tabasca
- dle chuti sůl a pepř
- 8 plátků chleba
- na smažení olej nebo sádlo
- 2 stroužky česneku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hovězí svíčkovou naškrábeme nožem nebo pomocí mlýnku semeleme najemno. Cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky a přidáme do mísy s masem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k masu společně s kečupem, hořčicí a dochutíme drceným kmínem, mletou paprikou, worcesterem, tabascem, solí a pepřem. Vše promícháme.
-
Chléb nakrájíme na plátky a usmažíme dozlatova na pánvi s olejem nebo sádlem. Podáváme se
stroužky česneku na pomazání topinek.