Reklama
Hovězí špízy na nudlovém salátu
Fotogalerie:

Hovězí špízy na nudlovém salátu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadné a zároveň dokonalé

Japonci drží světový primát v dlouhověkosti. K základním pilířům pevného zdraví určitě patří i japonské jídlo, dietní, a přesto plné živin.

Podle receptu Adély Pertíkové z Prahy

Ingredience

  • 8 tenkých plátků hovězího masa (z falešné svíčkové nebo kýty)
  • sůl
  • 1 svazek lahůdkových cibulek
  • 2 lžíce oleje
  • 50 ml terijaki omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso otřeme vlhkým ubrouskem, zakryjeme potravinovou fólií a rozklepeme. Každý plátek překrojíme na polovinu a osolíme. Očištěné cibulky podélně rozkrojíme a nakrájíme na 6 cm dlouhé kousky.

  2. Po dvou kouscích cibulek položíme do středu každého plátku masa a srolujeme. Rolky napíchneme po dvou na bambusové krátké jehly. Postříkáme je olejem a grilujeme 3 minuty. Potom rolky potřeme polovinou dávky omáčky a znovu grilujeme asi 2 minuty, otočíme, potřeme zbylou omáčkou a ještě 1–2 minuty grilujeme.

  3. Špízy podáváme na salátu z vlasových rýžových nudlí: 4 malé svazky vlasových rýžových nudlí uvaříme podle návodu, mezitím oloupeme a najemno nastrouháme 1 malou salátovou okurku bez semínek a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Očistíme 1 karotku a také ji najemno nastrouháme a vymačkáme.

  4. Zeleninu promícháme s nudlemi. V malé mističce smícháme 5 lžic sójové omáčky s utřeným stroužkem česneku, kouskem najemno nasekané cibulkové natě a 2 nasekanými snítkami koriandru. Zálivku nalijeme na nudlový salát, promícháme a necháme v chladu.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzské kuře na kari

Francouzské kuře na kari

Francouzské kuře na kari. Iva Švejcarová, Písek
Všehochuť /28.04.12
Rakouský salát z nových brambor

Rakouský salát z nových brambor

Na tento salát se nejlépe hodí brambory varného typu A nebo B, já použila červené ...

Všehochuť /02.10.16
Bulharský salát

Bulharský salát

Je ještě barevnější, když použiješ dvě žlutá rajčata.

Sára Železná, Svitavy

Všehochuť /17.06.15
Americké koblihy

Americké koblihy

Pravé donut's, jaké jí Homer Simpson.
Kryštof Adámek, Praha
Všehochuť /18.05.11
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Pizza

Pizza

Oblohu si může každý vybrat podle chuti.
Marie Doláková, Sedlec
Všehochuť /18.12.11
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama