Reklama
Hovězí špízy na nudlovém salátu
Fotogalerie:

Hovězí špízy na nudlovém salátu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadné a zároveň dokonalé

Japonci drží světový primát v dlouhověkosti. K základním pilířům pevného zdraví určitě patří i japonské jídlo, dietní, a přesto plné živin.

Podle receptu Adély Pertíkové z Prahy

Ingredience

  • 8 tenkých plátků hovězího masa (z falešné svíčkové nebo kýty)
  • sůl
  • 1 svazek lahůdkových cibulek
  • 2 lžíce oleje
  • 50 ml terijaki omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso otřeme vlhkým ubrouskem, zakryjeme potravinovou fólií a rozklepeme. Každý plátek překrojíme na polovinu a osolíme. Očištěné cibulky podélně rozkrojíme a nakrájíme na 6 cm dlouhé kousky.

  2. Po dvou kouscích cibulek položíme do středu každého plátku masa a srolujeme. Rolky napíchneme po dvou na bambusové krátké jehly. Postříkáme je olejem a grilujeme 3 minuty. Potom rolky potřeme polovinou dávky omáčky a znovu grilujeme asi 2 minuty, otočíme, potřeme zbylou omáčkou a ještě 1–2 minuty grilujeme.

  3. Špízy podáváme na salátu z vlasových rýžových nudlí: 4 malé svazky vlasových rýžových nudlí uvaříme podle návodu, mezitím oloupeme a najemno nastrouháme 1 malou salátovou okurku bez semínek a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Očistíme 1 karotku a také ji najemno nastrouháme a vymačkáme.

  4. Zeleninu promícháme s nudlemi. V malé mističce smícháme 5 lžic sójové omáčky s utřeným stroužkem česneku, kouskem najemno nasekané cibulkové natě a 2 nasekanými snítkami koriandru. Zálivku nalijeme na nudlový salát, promícháme a necháme v chladu.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené  kapustičky v karí rýži

Zapečené kapustičky v karí rýži

Výborný vegetariánský oběd. Jana Vágnerová, Krásensko
Všehochuť /24.10.16
‚‚Šakšuka‘‘

‚‚Šakšuka‘‘

Zdravé a velmi chutné jídlo z Tuniska.
Marcela Křížková, Pardubice
Všehochuť /20.02.10
Čínské řízečky

Čínské řízečky

Pikantní placičky jsou skvělou pochoutkou.
Marie Bohuňková, Hronov
Všehochuť /13.11.09
Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Celá rodina si oblíbila toto velmi jednoduché zeleninové jídlo.
Helena Vebrová, Kolín...
Všehochuť /17.09.09
Lososová vejce

Lososová vejce

Hodí se jako studený předkrm, svačina nebo lehká večeře.

Zuzana Šedivá, Beroun

Všehochuť /16.03.17
Friselle

Friselle

Italské suchary, skvělé i jako pohoštění.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /15.09.15
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama