Reklama
Hovězí špízy na nudlovém salátu
Fotogalerie:

Hovězí špízy na nudlovém salátu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadné a zároveň dokonalé

Japonci drží světový primát v dlouhověkosti. K základním pilířům pevného zdraví určitě patří i japonské jídlo, dietní, a přesto plné živin.

Podle receptu Adély Pertíkové z Prahy

Ingredience

  • 8 tenkých plátků hovězího masa (z falešné svíčkové nebo kýty)
  • sůl
  • 1 svazek lahůdkových cibulek
  • 2 lžíce oleje
  • 50 ml terijaki omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso otřeme vlhkým ubrouskem, zakryjeme potravinovou fólií a rozklepeme. Každý plátek překrojíme na polovinu a osolíme. Očištěné cibulky podélně rozkrojíme a nakrájíme na 6 cm dlouhé kousky.

  2. Po dvou kouscích cibulek položíme do středu každého plátku masa a srolujeme. Rolky napíchneme po dvou na bambusové krátké jehly. Postříkáme je olejem a grilujeme 3 minuty. Potom rolky potřeme polovinou dávky omáčky a znovu grilujeme asi 2 minuty, otočíme, potřeme zbylou omáčkou a ještě 1–2 minuty grilujeme.

  3. Špízy podáváme na salátu z vlasových rýžových nudlí: 4 malé svazky vlasových rýžových nudlí uvaříme podle návodu, mezitím oloupeme a najemno nastrouháme 1 malou salátovou okurku bez semínek a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Očistíme 1 karotku a také ji najemno nastrouháme a vymačkáme.

  4. Zeleninu promícháme s nudlemi. V malé mističce smícháme 5 lžic sójové omáčky s utřeným stroužkem česneku, kouskem najemno nasekané cibulkové natě a 2 nasekanými snítkami koriandru. Zálivku nalijeme na nudlový salát, promícháme a necháme v chladu.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá. Lenka ...
Všehochuť /23.06.17
Hovězí biftečky

Hovězí biftečky

Alkohol můžeš vynechat.

Lucie Morávková, Znojmo

Všehochuť /26.06.16
Indické karí

Indické karí

Tak snadné, že ho uvaří každý začátečník

Iva Zelinková, České Budějovice

Všehochuť /01.06.15
Krevety v bylinkách

Krevety v bylinkách

Podáváme s opečenou bagetou potřenou máslem.

Jan Trojánek, Rudná

Všehochuť /11.08.16
Kuřecí stehýnka po americkém způsobu

Kuřecí stehýnka po americkém způsobu

Horní stehna je lepší krátce předvařit.

Jana Drahošová, Praha

Všehochuť /27.09.15
Vegetariánské nudle

Vegetariánské nudle

Pikantní nudle si moje přítelkyně vždy pochvaluje.

Tomáš Pelikán, Kroměříž

Všehochuť /26.03.13
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama