Reklama
Hovězí špízy na nudlovém salátu
Fotogalerie:

Hovězí špízy na nudlovém salátu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadné a zároveň dokonalé

Japonci drží světový primát v dlouhověkosti. K základním pilířům pevného zdraví určitě patří i japonské jídlo, dietní, a přesto plné živin.

Podle receptu Adély Pertíkové z Prahy

Ingredience

  • 8 tenkých plátků hovězího masa (z falešné svíčkové nebo kýty)
  • sůl
  • 1 svazek lahůdkových cibulek
  • 2 lžíce oleje
  • 50 ml terijaki omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso otřeme vlhkým ubrouskem, zakryjeme potravinovou fólií a rozklepeme. Každý plátek překrojíme na polovinu a osolíme. Očištěné cibulky podélně rozkrojíme a nakrájíme na 6 cm dlouhé kousky.

  2. Po dvou kouscích cibulek položíme do středu každého plátku masa a srolujeme. Rolky napíchneme po dvou na bambusové krátké jehly. Postříkáme je olejem a grilujeme 3 minuty. Potom rolky potřeme polovinou dávky omáčky a znovu grilujeme asi 2 minuty, otočíme, potřeme zbylou omáčkou a ještě 1–2 minuty grilujeme.

  3. Špízy podáváme na salátu z vlasových rýžových nudlí: 4 malé svazky vlasových rýžových nudlí uvaříme podle návodu, mezitím oloupeme a najemno nastrouháme 1 malou salátovou okurku bez semínek a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Očistíme 1 karotku a také ji najemno nastrouháme a vymačkáme.

  4. Zeleninu promícháme s nudlemi. V malé mističce smícháme 5 lžic sójové omáčky s utřeným stroužkem česneku, kouskem najemno nasekané cibulkové natě a 2 nasekanými snítkami koriandru. Zálivku nalijeme na nudlový salát, promícháme a necháme v chladu.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Burger v ciabattě

Burger v ciabattě

Připravuji je třeba v sobotu na chalupě, když se vstává později. Je to takový...
Všehochuť /14.11.16
Kuřecí roláda „Italia“

Kuřecí roláda „Italia“

Chci se s tebou podělit o recept na báječnou roládu.
Markéta Rambousková,...
Všehochuť /23.12.11
Quiche s cuketou a rajčaty

Quiche s cuketou a rajčaty

Podává se teplý, ale i studený ke svačině je výborný.

Jan Lapeš, Kutná ...

Všehochuť /07.09.16
Rychlý kuba

Rychlý kuba

My ho děláváme pravidelně na Nový rok.
Jan Novák, Praha
Všehochuť /19.10.10
Lilkové placičky s mozzarellou

Lilkové placičky s mozzarellou

Inspirováno řeckou kuchyní.

Barbora Zavřelová, Zábřeh na Moravě

Všehochuť /07.07.17
Řecké tzatziky

Řecké tzatziky

Nejlepší jsou s bílým pečivem.

Lucie Denková, Teplice

Všehochuť /24.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu