Reklama
Reklama
Hovězí špízy na nudlovém salátu
Fotogalerie:

Hovězí špízy na nudlovém salátu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadné a zároveň dokonalé

Japonci drží světový primát v dlouhověkosti. K základním pilířům pevného zdraví určitě patří i japonské jídlo, dietní, a přesto plné živin.

Podle receptu Adély Pertíkové z Prahy

Ingredience

  • 8 tenkých plátků hovězího masa (z falešné svíčkové nebo kýty)
  • sůl
  • 1 svazek lahůdkových cibulek
  • 2 lžíce oleje
  • 50 ml terijaki omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso otřeme vlhkým ubrouskem, zakryjeme potravinovou fólií a rozklepeme. Každý plátek překrojíme na polovinu a osolíme. Očištěné cibulky podélně rozkrojíme a nakrájíme na 6 cm dlouhé kousky.

  2. Po dvou kouscích cibulek položíme do středu každého plátku masa a srolujeme. Rolky napíchneme po dvou na bambusové krátké jehly. Postříkáme je olejem a grilujeme 3 minuty. Potom rolky potřeme polovinou dávky omáčky a znovu grilujeme asi 2 minuty, otočíme, potřeme zbylou omáčkou a ještě 1–2 minuty grilujeme.

  3. Špízy podáváme na salátu z vlasových rýžových nudlí: 4 malé svazky vlasových rýžových nudlí uvaříme podle návodu, mezitím oloupeme a najemno nastrouháme 1 malou salátovou okurku bez semínek a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Očistíme 1 karotku a také ji najemno nastrouháme a vymačkáme.

  4. Zeleninu promícháme s nudlemi. V malé mističce smícháme 5 lžic sójové omáčky s utřeným stroužkem česneku, kouskem najemno nasekané cibulkové natě a 2 nasekanými snítkami koriandru. Zálivku nalijeme na nudlový salát, promícháme a necháme v chladu.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem. Tereza Bradáčová, Hradec Králové ...
Všehochuť /08.08.12
Bramborové jednohubky

Bramborové jednohubky

Připraveno podle receptu

Elišky Cukrákové z Liberce

Všehochuť /22.01.18
Čínské  maso

Čínské maso

Maso si nakládám i 3–4 dny předem. Pro nečekanou návštěvu mám rychlý oběd.
...
Všehochuť /16.07.12
Indické karí

Indické karí

Tak snadné, že ho uvaří každý začátečník

Iva Zelinková, České Budějovice

Všehochuť /01.06.15
Plněné cannelloni

Plněné cannelloni

Chutí se podobají lasagním, ale příprava je odlišná.

Veronika Marková, Český ...

Všehochuť /04.07.13
Lasagne

Lasagne

Je důležité, aby byly šťavnaté.

Libuše Hlaváčová, Brno

Všehochuť /19.09.13
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama