Podávám ho s těstovinami a kyselou okurkou a je to prostě skvělá bašta.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 500 g hovězí kližka
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce sladká mletá paprika
- 5 kuliček nové koření
- 3 bobkový list
- 5 kuliček pepř celý
- sůl
- 200 ml víno červené
- 2 stroužky česnek
- majoránka
- 2 lžíce mouka hladká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dozlatova. Maso nakrájíme na větší kousky, přidáme k cibuli a osmahneme krátce ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak přisypeme papriku, promícháme, zalijeme červeným vínem, přidáme ostatní koření a ještě asi 300 ml vody, aby maso bylo ponořené. Takto maso dusíme, dokud není měkké. ( Já ho vařím v papiňáku asi 1 hodinu.)
-
Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Krátce necháme povařit a nakonec už jen přidáme majoránku.