Reklama
Houby v zelí po polsku
Fotogalerie:

Houby v zelí po polsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Těsně před koncem varu můžeš jídlo zakápnout trochou octa.

Kristýna Deverová, Brno

Ingredience

  • 500 g směsi lesních hub
  • 600 g bílého hlávkového zelí (je to 1 menší hlávka)
  • 3 cibule
  • 60 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kmínu
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a zpěníme na části másla. Přidáme houby, osolíme a necháme dusit.

  2. krok2

    Zelí omyjeme, pokrájíme a dáme do větší mísy. Přelijeme je vařící vodou, asi 5 minut ho tam necháme, potom scedíme a necháme okapat. Potom zelí přidáme k houbám spolu s kmínem a necháme dál dusit pod pokličkou na mírném ohni.

  3. krok3

    Když zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Zamícháme a necháme dusit ještě asi 10 minut. Před podáváním doplníme houby v zelí zbytkem másla, dobře promícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Houby v zelí po polsku podáváme s vařeným bramborem.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Trentínské špagety

Trentínské špagety

Cukety si pěstuji a recepty na ně sbírám. Dagmar Slámová, Prostějov
Všehochuť /16.11.13
Malinové tiramisu

Malinové tiramisu

Úžasně voní, a ta kombinace s likérem!

Tereza Doležalová, Jihlava

Všehochuť /09.08.16
Koláč s rajčaty a fazolemi

Koláč s rajčaty a fazolemi

Tento recept patří u nás doma k nejoblíbenějším.
Petra Ferštlová, Rakovník
Všehochuť /06.12.10
Smažená vejce po thajsku

Smažená vejce po thajsku

Thajci přidávají chilli koření úplně do všeho.

Magdalena Králová, Trutnov

Všehochuť /11.04.16
Ostré kuře se zázvorem

Ostré kuře se zázvorem

Díky zázvoru má maso jemně pikantní chuť.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /28.09.14
Sangria s ovocem

Sangria s ovocem

Je to výborné pohoštění hlavně v horkých letních dnech.

Marie Čáslavská, ...

Všehochuť /05.07.16
 

Nejnovější

Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama