Reklama
Houby v zelí po polsku
Fotogalerie:

Houby v zelí po polsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Těsně před koncem varu můžeš jídlo zakápnout trochou octa.

Kristýna Deverová, Brno

Ingredience

  • 500 g směsi lesních hub
  • 600 g bílého hlávkového zelí (je to 1 menší hlávka)
  • 3 cibule
  • 60 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kmínu
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a zpěníme na části másla. Přidáme houby, osolíme a necháme dusit.

  2. krok2

    Zelí omyjeme, pokrájíme a dáme do větší mísy. Přelijeme je vařící vodou, asi 5 minut ho tam necháme, potom scedíme a necháme okapat. Potom zelí přidáme k houbám spolu s kmínem a necháme dál dusit pod pokličkou na mírném ohni.

  3. krok3

    Když zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Zamícháme a necháme dusit ještě asi 10 minut. Před podáváním doplníme houby v zelí zbytkem másla, dobře promícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Houby v zelí po polsku podáváme s vařeným bramborem.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americké brusinky

Americké brusinky

Recept mám od kamarádky ze zámoří. Můžeš je jíst k masu i samotné. ...
Všehochuť /09.04.09
Thajská kuřecí polévka s karí

Thajská kuřecí polévka s karí

Má neobvyklou, ale velmi příjemnou chuť.
Zdeněk Šindelář, Chomutov
Všehochuť /30.03.10
Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Chutnají líp než koupené a jsou levnější.
Dalila Mochalová, Liberec
Všehochuť /26.01.10
Grilovaný špíz z uzenin

Grilovaný špíz z uzenin

Jsme už důchodci, a tak od jara až do podzimu trávíme čas na naší chatě nedaleko ...
Všehochuť /15.06.12
Čorba

Čorba

Je to druh polévky, která se vaří na Balkáně. Můžeš přidat i hrst fazolí.
Lída ...
Všehochuť /09.07.12
Rýžové nudle s kuřecím masem a fenyklem

Rýžové nudle s kuřecím masem a fenyklem

Rýžové nudle neobsahují lepek.

Helena Šustová, Olomouc

Všehochuť /30.05.16
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama