Reklama
Houby v zelí po polsku
Fotogalerie:

Houby v zelí po polsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Těsně před koncem varu můžeš jídlo zakápnout trochou octa.

Kristýna Deverová, Brno

Ingredience

  • 500 g směsi lesních hub
  • 600 g bílého hlávkového zelí (je to 1 menší hlávka)
  • 3 cibule
  • 60 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kmínu
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a zpěníme na části másla. Přidáme houby, osolíme a necháme dusit.

  2. krok2

    Zelí omyjeme, pokrájíme a dáme do větší mísy. Přelijeme je vařící vodou, asi 5 minut ho tam necháme, potom scedíme a necháme okapat. Potom zelí přidáme k houbám spolu s kmínem a necháme dál dusit pod pokličkou na mírném ohni.

  3. krok3

    Když zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Zamícháme a necháme dusit ještě asi 10 minut. Před podáváním doplníme houby v zelí zbytkem másla, dobře promícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Houby v zelí po polsku podáváme s vařeným bramborem.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švédský mrkvový salát

Švédský mrkvový salát

Kombinace mrkve, rozinek a ananasu je nečekaně lahodná. Věra Korkischová, Říčany ...
Všehochuť /27.12.11
Sladkokyselé kostky

Sladkokyselé kostky

Ochutnala jsem je v jedné čínské restauraci.

Julija Kolotková, Hlinsko

Všehochuť /06.07.14
Špagety po thajsku

Špagety po thajsku

Zeleninová směs dodá těstovinám říz.
Ljudmyla Golda, Tábor
Všehochuť /29.10.14
Pikantní pljeskavica

Pikantní pljeskavica

Kdo jezdí na Jadran, určitě ji zná.

Romana Petrovičová, Znojmo

Všehochuť /24.07.16
Turecké brambory

Turecké brambory

Uvař si vydatné jídlo, které zahřeje i zasytí.
Inge Dotzanerová, Cheb
Všehochuť /22.09.08
Těstoviny s bazalkovým bešamelem

Těstoviny s bazalkovým bešamelem

Já v kuchyni používám bazalku, která mi roste na zahradě, ale vím, že tato bylinka je ...

Všehochuť /06.05.13
 

Nejnovější

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /20.02.18
Olomoucké jednohubky

Olomoucké jednohubky

Jan Radní, Praha

Vaříme express /20.02.18
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama