Reklama
Houbové lasagne
Fotogalerie:

Houbové lasagne

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Poprvé jsem je ochutnala při cestách po severní Itálii. Do receptu jsem sice zamíchala levnější suroviny, ale výsledná chuť i přesto zůstala skvělá.
Sylvie Jílková, Kladno

Ingredience

  • 50 g mouka hladká
  • 100 g máslo
  • 7,5 dl mléko
  • 100 g salám drůbeží
  • 100 g sýr
  • mletý kmín
  • 250 g žampiony
  • 10 ks lasagne
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je na polovině másla. Přidáme sůl, pepř, kmín a petrželku. Z
  2. krok2
    Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a uvaříme řidší bešamel, do kterého zamícháme žampiony.
  3. krok3
    Do vymazaného pekáčku na sebe vrstvíme lasagne, bešamel, nastrouhaný sýr a na nudličky nakrájený šunkový salám. Poslední vrstvu tvoří bešamel a sýr. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Podáváme s oblohou z čerstvé zeleniny.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Balkánský mls

Balkánský mls

Při servírování salát ozdob olivami. Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou...
Všehochuť /01.05.17
Polský guláš

Polský guláš

Kousky vepřového masa dušeného se zelím, rajčaty a klobásou.
Všehochuť /24.04.17
Čínské kaštanové palačinky

Čínské kaštanové palačinky

Pyré z ořechů je vynikající.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /10.10.13
Cuketa plněná mletým masem

Cuketa plněná mletým masem

Plněná cuketa s mletým masem, zdravý středomořský oběd.

Eliška Brandová, Liberec

Všehochuť /21.01.14
Pirohy s mletým masem

Pirohy s mletým masem

Alena Radová, Brno

Všehochuť /23.01.18
Vejce Benedikt

Vejce Benedikt

Šárka Rašková, Sokolov

Všehochuť /01.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu