Reklama
Holštýnské karbanátky
Fotogalerie:

Holštýnské karbanátky

Jana Linhartová

Šumperk

I když je Holštýnsko známé spíš hovězím, karbanátky dělají z krůtího masa.

Jana Linhartová, Šumperk

Ingredience

  • 60 g máslo
  • 1 cibule
  • 500 g mleté krůtí maso
  • 100 g šunka
  • 1 lžíce nasekaná petrželka nebo libeček
  • špetka soli a pepře
  • trocha oleje

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi zpěníme na polovině másla nasekanou cibuli. Dáme ji do větší misky a přidáme krůtí maso a šunku nakrájenou nadrobno. Přimícháme petrželovou nebo libečkovou nať a směs trochu osolíme a opepříme. Z takto připravené hmoty utvoříme karbanátky a dáme je do chladu odležet – stačí 30 minut.

  2. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla s olejem a karbanátky pomalu (aby se propekly) osmažíme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Provensálská sekaná

Provensálská sekaná

Před podáváním zjemníme máslem. Miroslava Králová, Kopidlno
Všehochuť /30.09.15
Telecí ragú se žampiony

Telecí ragú se žampiony

Ideální přílohou jsou knedlíky nebo těstoviny.

Marta Tumlířová, Olomouc

Všehochuť /12.04.17
Lasagne s ricottou a žampiony

Lasagne s ricottou a žampiony

Ricotta se do těchto lasagní hodí nejlíp, protože je lehce stravitelná. Můžeš ji ...

Všehochuť /02.05.17
Čínské nudle  se shii-take

Čínské nudle se shii-take

Pokud máš sušené houby, musíš je namočit.

Vojtěch Klapka, Praha

Všehochuť /29.11.16
Kuře po řecku

Kuře po řecku

Nejlepší na řeckém způsobu přípravy je, že šťáva z kuřete nasákne do brambor, ...

Všehochuť /19.10.12
Galetka z rebarbory a jahod

Galetka z rebarbory a jahod

Peče se při 160 °C asi půl hodiny.

Adriana Veselá, Čáslav

Všehochuť /02.06.17
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama