Reklama
Holandský řízek
Fotogalerie:

Holandský řízek

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Pokrm má tu velkou přednost, že chutná všem malým dětem i nám dospělým a také babičce.
Martina Bártová, Praha

Ingredience

  • 500 g maso vepřové mleté
  • paprika sladká mletá
  • 4 lžíce strouhanka
  • 2 lžíce mouka hrubá
  • 150 g sýr
  • 2 vejce
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mleté maso, sýr mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme v míse dohromady. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme asi 30 minut odležet.
  2. krok2
    Po odležení z hmoty tvarujeme placičky ve tvaru oválu. Obalíme je ve strouhance z obou stran a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Řízečky podáváme s bramborovou kaší.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

„Bejlíz“

„Bejlíz“

Nejlepší je, pokud ho necháme odležet. Soňa Ďuriančiková, Bělá pod Bezdězem
Všehochuť /07.10.11
Pizza salami

Pizza salami

Podle receptu Jitky Dlouhé z Prahy

Všehochuť /18.06.19
Aztécké kuře

Aztécké kuře

Je to jeden z mých oblíbených receptů.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /29.06.15
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Podle receptu Aničky Maninské z Prahy

Všehochuť /18.08.18
Pasta aglio e gamberi

Pasta aglio e gamberi

Práci si částečně ušetříme, pokud koupíme čerstvé těstoviny v obchodě.

...

Všehochuť /17.09.17
Bulgur pilaf

Bulgur pilaf

Bulgur je předvařená nalámaná pšenice. Je levný a jeho příprava je snadná a rychlá.

...
Všehochuť /02.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu