Reklama
Holandský řízek
Fotogalerie:

Holandský řízek

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Pokrm má tu velkou přednost, že chutná všem malým dětem i nám dospělým a také babičce.
Martina Bártová, Praha

Ingredience

  • 500 g maso vepřové mleté
  • paprika sladká mletá
  • 4 lžíce strouhanka
  • 2 lžíce mouka hrubá
  • 150 g sýr
  • 2 vejce
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mleté maso, sýr mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme v míse dohromady. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme asi 30 minut odležet.
  2. krok2
    Po odležení z hmoty tvarujeme placičky ve tvaru oválu. Obalíme je ve strouhance z obou stran a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Řízečky podáváme s bramborovou kaší.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Staročeský trdelník

Staročeský trdelník

Trdelník můžeme také posypat mletými oříšky a naplnit ho vanilkovou zmrzlinou. ...
Všehochuť /16.11.17
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Penne rigate s domácím pestem

Penne rigate s domácím pestem

Jednoduché, chutné a hlavně rychlé jídlo s vůní Itálie.

Ivana Buchtová, Hněvošice

Všehochuť /05.09.12
Vývar s kuskusem a nudlemi

Vývar s kuskusem a nudlemi

Oba druhy těstovin polévku obohatí svou chutí.
Katka Mišková, Slaný
Všehochuť /08.07.12
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Pangasius na řecký způsob

Pangasius na řecký způsob

Rybí maso tě nasytí a nebude ti po něm těžko.
Kamila Kováčová, Nový ...
Všehochuť /17.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu