Reklama
Holandský prejt
Fotogalerie:

Holandský prejt

Květa Kroupová

Praha
Teplá večeře je hotová za pár minut.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 3 jitrnice
  • 2 vejce
  • 200 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Jitrnice oloupeme, pokrájíme a rozmačkáme na kaši do mísy. K jitrnicím rozklepneme celá vejce a přidáme nastrouhaný sýr.
  2. Směs důkladně promícháme, přendáme do zapékací mísy a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
  3. Jako příloha jsou nejlepší brambory a zelí nebo šťouchané brambory se zelím, tzv. lepenice. Máme-li málo času, můžeme prejt podávat i s pečivem.
     
    TIP: Zkus ochutit prejt sv ým oblíbeným kořením.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pilaf s chorizem

Pilaf s chorizem

Jednoduchá večeře z jednoho hrnce. Lenka Bocková, Liberec
Všehochuť /05.04.14
Mexické tortilly

Mexické tortilly

Vypadají na první pohled trochu jako naše bramboráky, jejich chuť je ale jiná. Osmažené...
Všehochuť /06.10.08
Anglický roastbeef

Anglický roastbeef

Neznám nikoho, kdo by si nedal.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /20.05.14
Kuřecí směs Chop Suey

Kuřecí směs Chop Suey

Je to tak dobré, že nikdy nemáme dost!

Helena Tajcová, Litoměřice

Všehochuť /17.06.16
Kuřecí asijská pánev

Kuřecí asijská pánev

Nejlépe chutná s rýží.

Dominika Burianová, Uherské Hradiště

Všehochuť /26.09.12
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu