Holandské řízky z hlívy
Fotogalerie:

Holandské řízky z hlívy

Jiřina Řezníčková

Praha
Vynikající a zdravé řízečky i pro návštěvu.
Jiřina Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 40 ml olej
  • 1 cibule
  • 700 g hlíva ústřičná
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 brambory vařené
  • 200 g sýr strouhaný
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do pánve s rozehřátým olejem (2 lžíce) dáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji.
  2. Přidáme nakrájenou hlívu‚ nadrobno nakrájený česnek a podle chuti sůl a pepř. Dusíme, dokud se pře-
    bytečná tekutina nevypaří.
  3. Pak směs přendáme do mísy‚ přidáme nastrouhané uvařené brambory‚ sýr a vejce. Dobře promícháme a necháme asi 10 minut odležet.
  4. Z hmoty vytvarujeme placičky, které na oleji smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem nebo kaší a s různými zeleninovými saláty nebo s nakládanou zeleninou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované bulharské špízy

Grilované bulharské špízy

Raději než drahou hovězí roštěnku si na grilu děláme dobroty z levného mletého masa. ...
Všehochuť /06.04.13
Hamburské ledvinky

Hamburské ledvinky

Vepřové ledvinky dušené na červeném víně.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné...

Všehochuť /02.07.12
Jehněčí na karí

Jehněčí na karí

Vladimír Bruna, Praha

Všehochuť /05.03.18
Kokosovo-rumové banány

Kokosovo-rumové banány

Bánánový dezert původem z Brazílie.

Bára Handlířová, Brno

Všehochuť /09.08.13
Thajská pánev

Thajská pánev

Exotika k tobě na stůl

Ivona Horková, Poděbrady

Všehochuť /26.10.18
Mexická pánev

Mexická pánev

Je to snadné, poměrně rychlé a hodnotné jídlo se zeleninou.

Ruth Šklíbová, ...

Všehochuť /17.07.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama