Reklama
Havanské vepřové plátky na banánech
Fotogalerie:

Havanské vepřové plátky na banánech

Ludmila Baráková

Brno

Ovoce dodá masu zvláštní jemnou chuť, šťávy by mělo být k rýži raději více.
Se sklenkou červeného chutnají plátky opravdu báječně.

Ludmila Baráková, Brno

Ingredience

  • 500 g vepřové plátky z kýty
  • trocha soli
  • dle potřeby hladká mouka na obalení
  • 2 lžíce olej
  • 3 cibule
  • 1 banán
  • 6 ks rajčata
  • 4 zrnka nové koření
  • 100 ml červené víno
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžička cukr
  • horká voda na podlití

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Plátky vepřového masa naklepeme, kraje na několika místech nařízneme, maso osolíme a pak obalíme v hladké mouce.

  2. Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.

  3. krok3

    Cibuli a banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme také na kolečka. Rajčata, cibuli, banán a zrnka nového koření přidáme k masu, podlijeme horkou vodou a vše podusíme doměkka. V případě potřeby ještě průběžně podléváme trochou vody.

  4. krok4

    Měkké plátky vyjmeme, šťávu propasírujeme, ochutíme vínem, citronovou šťávou, osladíme a podle chuti přisolíme. Plátky masa vrátíme do hrnce ke šťávě a společně ještě chvíli povaříme. Podáváme s dušenou rýží.

Tip redakce

Na podlévání masa použij víno suché, které zvýrazní chuť ostatních přísad, rozhodně se nevyplatí přehnaně šetřit.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cannelloni plněné hovězím ragú

Cannelloni plněné hovězím ragú

Pravá vůně Itálie Podle receptu Mariky Koktové z Chocně
Všehochuť /24.01.19
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Zeleninový kaviár

Zeleninový kaviár

Když nemáme chuť na obyčejný salát.

Nina Rýnová, Olomouc

Všehochuť /27.08.17
Římské telecí na šalvěji

Římské telecí na šalvěji

Bývá problém sehnat telecí maso. Proto když na něj narazím, vždycky kousek ...
Všehochuť /01.10.14
Australský moučník

Australský moučník

Troška vína do těsta, zbytek nalij k dezertu. 
Jaroslav Hladík, Austrálie
Všehochuť /28.12.10
Bulharské zelí

Bulharské zelí

Jídlo z mé rodné země, zelí upečené v troubě. 
Yavor Stoyanov, Jinočany
Všehochuť /28.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu