Reklama
Harula aneb bramborová bába
Fotogalerie:

Harula aneb bramborová bába

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dá se péct v remosce, na plechu nebo smažit na pánvi nasucho či na oleji jako palačinky. Podávej s oštěpkem či brynzou.

Ingredience

  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 800 g brambor
  • 150 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce čerstvé majoránky
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a v pánvi ji rozpustíme. Přisypeme jemně nasekanou cibuli a zpěníme ji. Pekáček nebo kulatou koláčovou formu dobře vymažeme sádlem.

  2. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, vejce, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo. Dobře promícháme a směs rozetřeme do vymazaného pekáčku.

  3. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 minut. Dozlatova upečenou harulu rozkrájíme a podáváme teplou nebo vychladlou.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový koláč se špenátem

Bramborový koláč se špenátem

Když je sezona mladých kopřiv, přidej hrst kopřivových listů do špenátu. Hana ...
Všehochuť /09.04.17
Boršč

Boršč

Boršč jsem zkusila v jídelně v práci a vždy mi chutnal. Jeho vaření ...

Všehochuť /25.09.16
Lodičky plněné tvarůžky

Lodičky plněné tvarůžky

Extra voňavé

Podle receptu Luďka Střivana z Protivína

Všehochuť /27.09.18
Dušené krevety s karí rýží

Dušené krevety s karí rýží

Tuto dobrotu doporučuji všem milovníkům krevet.
Radomír Drahoš, Sokolov
Všehochuť /20.10.09
Medová bašta

Medová bašta

Lucie Táborovská, Plzeň

Všehochuť /29.06.18
Smažené nudle a vepřové na karí

Smažené nudle a vepřové na karí

Udělat si doma exotické jídlo nemusí být tak těžké, jak se zdá.
Jana Malotová, ...
Všehochuť /12.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu