Reklama
Haráq usbau
Fotogalerie:

Haráq usbau

Jana Al Bunniová

Praha

Osmažený chleba podáváme k čočce.

Jana Al Bunniová, Praha

Ingredience

  • 1 hrnek čočka
  • 1/2 sáčku těstovinové flíčky
  • 1 placka libanonský chleba
  • 6 lžic olivový olej
  • 1/2 svazku koriandr
  • 6 stroužků česnek
  • Podle chuti:
  • mletý římský kmín
  • kurkuma
  • sůl
  • sladká mletá paprika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem namočenou čočku uvaříme s kmínem a kurkumou, ke konci osolíme a přidáme česnek nakrájený na plátky. Čočka musí mít dostatek vývaru, jinak je nutné dolít horkou vodu.

  2. K měkké čočce přidáme těstoviny. Když i ty změknou, přisypeme nasekaný koriandr a ještě chvíli vaříme. Přidáme 4 lžíce olivového oleje a sladkou papriku.

  3. Chleba rozdělíme na poloviny (na 2 tenké placky). Natrháme je na kousky a osmažíme na 2 lžících oleje.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ausburské řezy

Ausburské řezy

Rychlý moučník, který se jen tak nepřejí. Irena Schwarzová, Opava
Všehochuť /20.10.10
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Plněné těstoviny

Plněné těstoviny

Nelekněte se, dají sice trochu víc práce, ale zato hezky vypadají na talíři a výborně ...
Všehochuť /26.10.14
Mexická rýže

Mexická rýže

Lehká vegetariánská večeře.

Jana Chrbjátová, Lutín

Všehochuť /28.08.12
Tresčí játra po toskánsku

Tresčí játra po toskánsku

Vynikající svačina či večeře.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /22.09.13
Kebab s koriandrem

Kebab s koriandrem

Neobvyklá chuť a vůně má původ v koření.

Gabriela Malá, Jílové 

Všehochuť /16.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama