Reklama
Gruzínské čebureky
Fotogalerie:

Gruzínské čebureky

Světlana Kravchenko

Ostrava
Neobvyklé jídlo, které zachutná každému.
Světlana Kravchenko, Ostrava

Ingredience

  • 250 g tvaroh
  • 1 ks vejce
  • 20 ml vodka
  • 1/4 lžičky soda
  • 250 - 280 g mouka hladká
  • 1 ks cibule
  • 350 g maso mleté hovězí a vepřové
  • sůl a pepř podle chuti
  • koření dle chuti
  • mléko dle potřeby
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z tvarohu‚ vejce‚ vodky‚ soli‚ sody a mouky vypracujeme hladké těsto‚ které pak rozdělíme na deset dílů.
  2. Připravíme si náplň: cibuli nakrájíme najemno a smícháme ji s masem‚ osolíme‚ opep-říme (můžeme okořenit podle fantazie), přidáme mléko. Náplň by měla být řidší.
  3. Každý díl rozválíme na tenké kolečko‚ na jednu stranu dáme náplň‚ překlopíme a důkladně přitiskneme okraje.
  4. Čebureky smažíme dozlatova z obou stran ve fritéze nebo na pánvi.

    TIP: Vodka se přidává proto, aby těsto bylo křupavé.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené tacos

Zapečené tacos

Mexické tortilly se dají plnit masem a zeleninou podle momentální chuti. Pavel ...
Všehochuť /18.07.16
Ljutenica – paprikový perkelt

Ljutenica – paprikový perkelt

Obsahuje samé dobré věci a je krásně barevný.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /27.09.13
Dalmátské čufty s rýží

Dalmátské čufty s rýží

Je to vždy vzpomínka na krásnou dovolenou.

Dana Maněvská, Praha

Všehochuť /02.11.16
Krevety v bylinkách

Krevety v bylinkách

Podáváme s opečenou bagetou potřenou máslem.

Jan Trojánek, Rudná

Všehochuť /11.08.16
S hovězím a olivami

S hovězím a olivami

Olivy mohou být černé i zelené, podle chuti.

Renata Čechová, Olomouc

Všehochuť /08.06.16
Thajské balíčky

Thajské balíčky

Servíruj se sójovou omáčkou a wasabi.

Šárka Kobylková, Praha

Všehochuť /11.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu