Reklama
Grilované kuřecí špízy
Fotogalerie:

Grilované kuřecí špízy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nezapomeň k nim udělat salát z čerstvé zeleniny a bylinek.

Zdena Kučerová, Poděbrady

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 120 ml černého piva
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pikantnější hořčice
  • 50 ml sójové omáčky
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 5–6 kuřecích prsou
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 3–4 šalotky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek prolisujeme, přidáme tekutý med, černé pivo, sladkou mletou papriku, hořčici, sójovou
    omáčku, pepř a vše důkladně prošleháme.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme je do připravené marinády nejlépe přes noc.

  3. Druhý den nakrájíme papriky na kousky a střídavě napichujeme na jehlice maso a papriky.
    Špízy potřeme olivovým olejem a ogrilujeme je.

  4. Šalotku pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme zbylou marinádu a vše povaříme
    za občasného míchání asi 10 minut. Vzniklou glazuru naneseme na hotové špízy a podáváme je s pečenými brambory a salátem.

Tip redakce

Pokud nemáš jehly a používáš špejle, namoč je na chvíli před napichováním do vody, aby se
na ně maso nechytalo.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řezy Afrika

Řezy Afrika

Ke kafíčku jako stvořené a až tolik práce nedají. Kateřina Kvapilová,  Staré ...
Všehochuť /16.01.11
Džuveč z vepřového masa

Džuveč z vepřového masa

Směs dušeného vepřového masa, brambor, zeleniny a rýže.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Všehochuť /10.09.14
Pekingští hadi

Pekingští hadi

Čínu máme nejraději v této podobě.
Dana Hadačová, Praha
Všehochuť /30.07.09
S hovězím a olivami

S hovězím a olivami

Olivy mohou být černé i zelené, podle chuti.

Renata Čechová, Olomouc

Všehochuť /08.06.16
Řecký salát

Řecký salát

Osvěžující salát, jehož chuť tě překvapí.
Eliška Hirková, Jindřichův Hradec
...
Všehochuť /23.12.11
Francouzský citronový krém

Francouzský citronový krém

Chutná skvěle‚ jako kuchaři budete ohodnoceni od hostů jedničkou.
Martin ...
Všehochuť /25.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu