Reklama
Grilované kuřecí špízy
Fotogalerie:

Grilované kuřecí špízy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nezapomeň k nim udělat salát z čerstvé zeleniny a bylinek.

Zdena Kučerová, Poděbrady

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 120 ml černého piva
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pikantnější hořčice
  • 50 ml sójové omáčky
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 5–6 kuřecích prsou
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 3–4 šalotky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek prolisujeme, přidáme tekutý med, černé pivo, sladkou mletou papriku, hořčici, sójovou
    omáčku, pepř a vše důkladně prošleháme.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme je do připravené marinády nejlépe přes noc.

  3. Druhý den nakrájíme papriky na kousky a střídavě napichujeme na jehlice maso a papriky.
    Špízy potřeme olivovým olejem a ogrilujeme je.

  4. Šalotku pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme zbylou marinádu a vše povaříme
    za občasného míchání asi 10 minut. Vzniklou glazuru naneseme na hotové špízy a podáváme je s pečenými brambory a salátem.

Tip redakce

Pokud nemáš jehly a používáš špejle, namoč je na chvíli před napichováním do vody, aby se
na ně maso nechytalo.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

Obměna klasického řeckého jídla – lehčí varianta bez masa a bešamelu. Jiřina ...
Všehochuť /16.06.12
Jihočeská kulajda s pravými hřiby

Jihočeská kulajda s pravými hřiby

Sezóna hřibů vrcholí, tak proč si na nich nepochutnat!
Darja Pavlíčková, Týn nad ...
Všehochuť /02.09.10
Slovenská polévka

Slovenská polévka

Vynikající polévka z východního Slovenska.
Anna Strašilová, Rohozec
Všehochuť /30.03.10
Rybí polévka se zázvorovými nočky

Rybí polévka se zázvorovými nočky

Ráda zkouším nové recepty, a když jsem poprvé ochutnala tuto polévku, věděla ...
Všehochuť /01.12.08
Zapékaná čekanka

Zapékaná čekanka

Poprvé jsem tuto dobrotu ochutnala u přátel v Holandsku. Říkají tomu čikori. Čekanka je...
Všehochuť /13.08.08
Chinois

Chinois

Typický francouzský máslový koláč.

Lenka Rupprechtová, Sázava

Všehochuť /24.05.15
 

Nejnovější

Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky. Iveta Černohorská, Bechyně
Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Snad se letos hub konečně dočkáme.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /20.06.17
Zeleninový koláč

Zeleninový koláč

Vyhovuje mi, že těsto koupím už hotové.

Jarka Svatošová, Vsetín

Vaříme express /20.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama