Reklama
Grilované kuřecí špízy
Fotogalerie:

Grilované kuřecí špízy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nezapomeň k nim udělat salát z čerstvé zeleniny a bylinek.

Zdena Kučerová, Poděbrady

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 120 ml černého piva
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pikantnější hořčice
  • 50 ml sójové omáčky
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 5–6 kuřecích prsou
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 3–4 šalotky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek prolisujeme, přidáme tekutý med, černé pivo, sladkou mletou papriku, hořčici, sójovou
    omáčku, pepř a vše důkladně prošleháme.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme je do připravené marinády nejlépe přes noc.

  3. Druhý den nakrájíme papriky na kousky a střídavě napichujeme na jehlice maso a papriky.
    Špízy potřeme olivovým olejem a ogrilujeme je.

  4. Šalotku pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme zbylou marinádu a vše povaříme
    za občasného míchání asi 10 minut. Vzniklou glazuru naneseme na hotové špízy a podáváme je s pečenými brambory a salátem.

Tip redakce

Pokud nemáš jehly a používáš špejle, namoč je na chvíli před napichováním do vody, aby se
na ně maso nechytalo.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné žampiony s nivou a oříšky

Plněné žampiony s nivou a oříšky

Aby se večírek pořádně rozjel, musíš své hosty nakrmit něčím opravdu dobrým. ...
Všehochuť /31.12.12
Čorba

Čorba

Je to druh polévky, která se vaří na Balkáně. Můžeš přidat i hrst fazolí.
Lída ...
Všehochuť /09.07.12
Penne alla arrabiata

Penne alla arrabiata

Jídlo, které si zamilují hlavně ti, co mají rádi pikantní pokrmy.

Ondřej ...

Všehochuť /30.09.16
Francouzské crème brulée

Francouzské crème brulée

Název se správně čte ‚‚krém brilé‘‘ a je to neodolatelná pochoutka.
Mirka ...
Všehochuť /27.01.13
Babiččina čína

Babiččina čína

Tento rychlý recept stojí za vyzkoušení!
Jana Jendrzejovská, Vratimov
Všehochuť /30.07.09
Balkánské vepřové plátky

Balkánské vepřové plátky

Dobré koření a zelenina k vepřovému patří.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /12.05.14
 

Nejnovější

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Zuzana Svobodová, Brno
Za pár korun /23.04.18
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Podle receptu

Jitky Eberlíkové z Prahy

Zdravě a chutně /23.04.18
Osvěžující citronový koláč

Osvěžující citronový koláč

Eva Žmolíková, Milevsko

Sladký život /23.04.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama