Reklama
Grilované kuřecí špízy
Fotogalerie:

Grilované kuřecí špízy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nezapomeň k nim udělat salát z čerstvé zeleniny a bylinek.

Zdena Kučerová, Poděbrady

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 120 ml černého piva
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pikantnější hořčice
  • 50 ml sójové omáčky
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 5–6 kuřecích prsou
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 3–4 šalotky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek prolisujeme, přidáme tekutý med, černé pivo, sladkou mletou papriku, hořčici, sójovou
    omáčku, pepř a vše důkladně prošleháme.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme je do připravené marinády nejlépe přes noc.

  3. Druhý den nakrájíme papriky na kousky a střídavě napichujeme na jehlice maso a papriky.
    Špízy potřeme olivovým olejem a ogrilujeme je.

  4. Šalotku pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme zbylou marinádu a vše povaříme
    za občasného míchání asi 10 minut. Vzniklou glazuru naneseme na hotové špízy a podáváme je s pečenými brambory a salátem.

Tip redakce

Pokud nemáš jehly a používáš špejle, namoč je na chvíli před napichováním do vody, aby se
na ně maso nechytalo.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krůtí gyros

Krůtí gyros

Můžeš jím plnit pita chléb i tortilly. Adriana Zámečníková, Nová Paka
Všehochuť /20.06.13
Zapečené tortilly

Zapečené tortilly

Jak příjemné osvěžení zimního jídelníčku!
Libuše Hlaváčková, Brno
Všehochuť /27.01.09
Asijské nudle

Asijské nudle

Nudle jsou mým oblíbeným jídlem, dají se připravit na mnoho způsobů. Toto je jeden...

Všehochuť /22.09.13
Sladkokyselé čínské nudle

Sladkokyselé čínské nudle

Kombinace sladké mrkve a kyselého citronu spojená olivovým olejem vytvoří netradiční, ...

Všehochuť /25.02.13
Melounový džem

Melounový džem

Sklenice s džemem skladujeme v chladu.

Marcela Kašíková, Odry

Všehochuť /20.08.16
Hermelínový dortík

Hermelínový dortík

Připravuji ho několik kousků najednou.
Květoslava Rainová, Brno
Všehochuť /12.08.11
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama