Reklama
Grilované kuřecí špízy
Fotogalerie:

Grilované kuřecí špízy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nezapomeň k nim udělat salát z čerstvé zeleniny a bylinek.

Zdena Kučerová, Poděbrady

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 120 ml černého piva
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pikantnější hořčice
  • 50 ml sójové omáčky
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 5–6 kuřecích prsou
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 3–4 šalotky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek prolisujeme, přidáme tekutý med, černé pivo, sladkou mletou papriku, hořčici, sójovou
    omáčku, pepř a vše důkladně prošleháme.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme je do připravené marinády nejlépe přes noc.

  3. Druhý den nakrájíme papriky na kousky a střídavě napichujeme na jehlice maso a papriky.
    Špízy potřeme olivovým olejem a ogrilujeme je.

  4. Šalotku pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme zbylou marinádu a vše povaříme
    za občasného míchání asi 10 minut. Vzniklou glazuru naneseme na hotové špízy a podáváme je s pečenými brambory a salátem.

Tip redakce

Pokud nemáš jehly a používáš špejle, namoč je na chvíli před napichováním do vody, aby se
na ně maso nechytalo.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem

Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem

Italská klobáska v kombinaci s hovězím pupkem velmi ladí a vytváří povedenou kombinaci....
Všehochuť /05.06.12
Hovězí po makedonsku

Hovězí po makedonsku

Na dovolenou se dobře vzpomíná nad plným talířem.
Jana Paurová, Praha 4
Všehochuť /23.09.08
Křidýlka Kentucky

Křidýlka Kentucky

Není to nic zdravého, ale syn by je jedl pořád.


Zora Rambousková, Praha

Všehochuť /25.03.17
Domácí švýcarky

Domácí švýcarky

Jsou z kynutého těsta.
Věra Poklopová, Kolín
Všehochuť /05.12.08
Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Zkaramelizovaná cibule je křehká a lahodná.

Hana Fialková, Hodonín

Všehochuť /29.09.13
Bigos

Bigos

Nejlepší je s brambory nebo s chlebem.

Urszula Bílá, Havířov

Všehochuť /03.08.12
 

Nejnovější

Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem
Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
Lahodný mátový sirup

Lahodný mátový sirup

Sabina Vovsová, České Budějovice

Škola vaření /22.06.18
Kurkumové lečo s pepřem

Kurkumové lečo s pepřem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /22.06.18
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Skvělá dekorace

Anna Nováczková, Roudnice nad Labem

Všehochuť /22.06.18
Španělská paella

Španělská paella

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit ...

Všehochuť /22.06.18
Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /22.06.18
Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama