Reklama
Gratinované kuře ve škebli
Fotogalerie:

Gratinované kuře ve škebli

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Recept na lahodné kuřátko jsem objevila teprve nedávno na úžasné dovolené v milované Bretani. Víno jako ingredience v něm není, ale sklenička k obědu jistě přijde vhod.
Irena Kolářová, Šumperk

Ingredience

  • 150 g sýr
  • 100 g šunka
  • 1/2 kuře
  • 3 lžíce kečup
  • 1 cibule
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuře dobře opláchneme, potom otřeme papírovou utěrkou a potřeme solí. Dáme péct na polovině másla. Upečeme doměkka. Vychladlé kuře zbavíme kostí a maso pokrájíme na malé kousky, které rozdělíme do lasturek nebo zapékacích misek, které jsme předtím vymazali máslem. Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou šunku, česnek a dobře osmahneme.
  2. krok2
    Směs spojíme s kečupem, ochutíme pepřem, prohřejeme a rovnoměrně rozložíme na kuřecí maso. Vejce rozšleháme, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, posolíme a zalijeme kuřecí směs v lasturách.

  3. krok3
    Plněné lasturky vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 160°C, dokud povrch směsi nezezlátne. Gratinované kuřátko podáváme s bramborovou kaší nebo jen se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákové jednohubky

Tuňákové jednohubky

Podle receptu Elišky Stodolové z Kladna
Všehochuť /26.06.18
Dýňová pochoutka

Dýňová pochoutka

Klasická italská specialita.

Iva Stará, Benešov

Všehochuť /15.05.15
Kuřecí nudličky na kari

Kuřecí nudličky na kari

Oběd s vůní exotiky.

Barbora Kakáčová, Sloup

Všehochuť /30.01.13
Rybí salát v jogurtu a majolce

Rybí salát v jogurtu a majolce

Pikantní salát se hodí jako pohoštění pro návštěvu. Je vynikající i jako svačinka ...
Všehochuť /12.08.11
Pstruh po alsasku

Pstruh po alsasku

Specialita pro milovníky ryb.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /10.05.14
Slovenský kapustový prívarok s vejci

Slovenský kapustový prívarok s vejci

Protože prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť, můžeme ho dochutit octem.

...

Všehochuť /10.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu