Reklama
Gemerské kuličky
Fotogalerie:

Gemerské kuličky

Jaroslava Ferenczová

Havířov

Gemer je kraj na jihu středního Slovenska.

Jaroslava Ferenczová, Havířov

Ingredience

  • 9 ks střední brambory
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česnek
  • 250 g uzená šunka
  • 100 g hladká mouka
  • 100 g hrubá mouka
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Čtyři brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě. Vychlazené je na struhadle nastrouháme.

  2. Zbytek brambor očistíme. Tři nastrouháme, dva nakrájíme na menší kostičky. Vše smícháme, přidáme nakrájené uzené, vejce, prolisovaný česnek, sůl, koření a obě mouky. Z husté směsi tvarujeme kuličky o průměru asi 5 cm (kdyby bylo těsto řídké, přidáme ještě mouku).

  3. Házíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 30 minut. Po uvaření kuličky
    vyndáme a posypeme usmaženou cibulkou.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí tandoori masala

Krůtí tandoori masala

Kdo má rád, může přidat opečenou cibuli. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /22.09.13
Bagetky s mangoldem

Bagetky s mangoldem

Mangold je podobný špenátu.

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /20.05.16
Zapékaná čekanka

Zapékaná čekanka

Poprvé jsem tuto dobrotu ochutnala u přátel v Holandsku. Říkají tomu čikori. Čekanka je...
Všehochuť /13.08.08
Indický steak s omáčkou a plackami naan

Indický steak s omáčkou a plackami naan

Exotické a rychlé jídlo, které překvapí svou chutí.

Lenka Bocková, Liberec

Všehochuť /21.02.14
Bulharské zelí

Bulharské zelí

Jídlo z mé rodné země, zelí upečené v troubě. 
Yavor Stoyanov, Jinočany
Všehochuť /28.12.10
Holandský řízek

Holandský řízek

Pokrm má tu velkou přednost, že chutná všem malým dětem i nám dospělým a také ...
Všehochuť /02.09.08
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama