Reklama
Gemerské kuličky
Fotogalerie:

Gemerské kuličky

Jaroslava Ferenczová

Havířov

Gemer je kraj na jihu středního Slovenska.

Jaroslava Ferenczová, Havířov

Ingredience

  • 9 ks střední brambory
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česnek
  • 250 g uzená šunka
  • 100 g hladká mouka
  • 100 g hrubá mouka
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Čtyři brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě. Vychlazené je na struhadle nastrouháme.

  2. Zbytek brambor očistíme. Tři nastrouháme, dva nakrájíme na menší kostičky. Vše smícháme, přidáme nakrájené uzené, vejce, prolisovaný česnek, sůl, koření a obě mouky. Z husté směsi tvarujeme kuličky o průměru asi 5 cm (kdyby bylo těsto řídké, přidáme ještě mouku).

  3. Házíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 30 minut. Po uvaření kuličky
    vyndáme a posypeme usmaženou cibulkou.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřátko z Bordeaux

Kuřátko z Bordeaux

Podáváme s brambory se smetanou a smaženou cibulkou. Katka Sudová, Litvínov
Všehochuť /14.06.15
Vepřové kostky „Pfefferico“

Vepřové kostky „Pfefferico“

Pikantní a lahodné.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.03.12
Kuře kung pao s chřestem

Kuře kung pao s chřestem

Spojení s rýžovými nudlemi je skvělé.
Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /04.08.11
Focaccia

Focaccia

Tradiční italský chléb, dá se péct s náplní i samotný.

Eva Klepsová, Přeštice

Všehochuť /07.04.16
Kuřecí stehýnka po americkém způsobu

Kuřecí stehýnka po americkém způsobu

Horní stehna je lepší krátce předvařit.

Jana Drahošová, Praha

Všehochuť /27.09.15
Provensálské hovězí

Provensálské hovězí

Přenes se do slunné Francie.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /10.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu