Reklama
Francouzský koláč s pórkem
Fotogalerie:

Francouzský koláč s pórkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 125 g hladké mouky
  • 75 g másla
  • 1 žloutek
  • trocha soli
  • 1 pórek
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 vejce
  • trocha pepeře
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 100 g šunky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, másla, žloutku a soli vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici.

  2. Smetanu smícháme s vejci, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vyválené těsto přeneseme do formy, propícháme vidličkou.

  3. Obložíme nakrájenou šunkou i pórkem a zalijeme smetanou. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Japonský losos

Japonský losos

Nemáš-li vločky nori, rozemni v ruce nori na přípravu sushi. Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /21.06.12
Těstovinový salát s mořskými plody

Těstovinový salát s mořskými plody

Vše můžeš posypat sekanou petrželkou.

Jana Hromádková, Strakonice

Všehochuť /26.09.16
Balkánské souvlaki

Balkánské souvlaki

Podávej se sklenicí dobrého vína.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /23.07.13
Domácí těstoviny s jihotyrolským špekem

Domácí těstoviny s jihotyrolským špekem

Podle receptu

Tamary Kovářové z Kladna

Všehochuť /30.01.18
Zapečený hrášek

Zapečený hrášek

Bulharská specialita, která se u nás zabydlela.

Klára Juránková, Vrané nad Vltavou

Všehochuť /23.05.14
Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Výtečné a jednoduché těstoviny pro milovníky italské kuchyně.

Pavel Kudrna, ...

Všehochuť /30.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu