Reklama
Francouzský citronový krém
Fotogalerie:

Francouzský citronový krém

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Chutná skvěle‚ jako kuchaři budete ohodnoceni od hostů jedničkou.
Martin Mrowiec, Karviná

Ingredience

  • 2 vejce
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 400 g tvaroh
  • 4 lžíce cukr moučkový
  • několik plátků citrón
  • na ozdobu kůra kandovaná citronová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V misce vyšleháme elektrickým šlehačem žloutky, cukr‚citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Vznikne světle žlutý krém. Pomalu zašleháme tvaroh a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
  2. Citronový krém servírujeme v miskách na poháry‚ zdobíme kolečky citronu a kandovanou kůrou.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mravenci na stromě

Mravenci na stromě

Taštičky mají původ v čínské kuchyni. Hana Šťastná, Praha
Všehochuť /06.02.16
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Rychlá dobrota, kterou můžeš připravit jak doma v troubě, tak ...
Všehochuť /12.07.12
Indický steak s omáčkou a plackami naan

Indický steak s omáčkou a plackami naan

Exotické a rychlé jídlo, které překvapí svou chutí.

Lenka Bocková, Liberec

Všehochuť /21.02.14
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

Pokud dodržíš zdlouhavý postup vaření‚ budeš odměněn lahodnou polévkou vhodnou pro...
Všehochuť /30.03.10
Kuřecí ravioly s rajčatovou omáčkou

Kuřecí ravioly s rajčatovou omáčkou

Když jsou kyselejší rajčata, přidám cukr.

Marie Klíčová, Prostějov

Všehochuť /22.02.14
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama