Reklama
Francouzské madlenky
Fotogalerie:

Francouzské madlenky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ke kávě neznám nic lepšího.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 120 g másla
  • 130 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • kůra z 1 citronu
  • 130 g hladké mouky
  • 3 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli
  • na formičky trocha másla a polohrubé mouky

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve rozpustíme máslo a pak ho necháme zchladnout. Do bílé pěny vyšleháme cukr s vejci a jemně nastrouhanou kůrou z chemicky neošetřeného citronu. Postupně vmícháváme také mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli. Nakonec přidáme i rozpuštěné máslo. Těsto přikryjeme a dáme na 2 hodiny odpočinout do chladničky.

  2. Ztuhlé těsto promícháme a lžící dáme do máslem vymazaných a polohrubou moukou vysypaných formiček. Nesnažíme se je tvarovat, těsto se samo během pečení rozteče a uprostřed se udělá žádaný hrbolek. Formičky klademe na plech a ten vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme přibližně 8–12 minut podle velikosti formiček.

  3. Madlenky vyklepneme a necháme vychladnout. Podáváme ihned po vychladnutí a část můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kaštanová polévka

Kaštanová polévka

Polévka z kaštanů s příchutí zázvoru. Tereza Mrowiecová, Karviná
Všehochuť /26.03.10
Brazilské tyčinky

Brazilské tyčinky

Rychlý a lehký moučník...
E.Kopačková, Větřní
Všehochuť /03.10.08
Pikantní pagáče se škvarky

Pikantní pagáče se škvarky

Upečeno podle receptu

Elišky Podhajkové z Opavy

Všehochuť /08.01.18
Musaka s mrkví

Musaka s mrkví

Zapečený pokrm připravený z mletého hovězího masa, mrkve, brambor a vajec.
Všehochuť /11.06.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kalamárový salát

Kalamárový salát

Tento salát se většinou připravuje z chobotnic, toto je o něco levnější a rychlejší ...

Všehochuť /17.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu