Reklama
Francouzské konfitované kachní stehno
Fotogalerie:

Francouzské konfitované kachní stehno

Ludmila Finková

Kolín

V této úpravě kachna prostě nemá chybu.  Stojí za to vyzkoušet.

Ludmila Finková, Kolín

Ingredience

  • Maso:
  • 4 kachní stehna
  • trocha soli
  • trocha celého kmínu
  • 800 g kachní sádlo nebo olej
  • Zelí:
  • 600 g červené zelí
  • trocha soli
  • 1 lžíce ocet
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 střední cibule
  • 1 lžíce hladká mouka
  • Příloha:
  • 1 kg brambory
  • sůl podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

280 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kachní stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Osolíme, přidáme kmín, přendáme do nádoby na pečení a zalijeme kachním sádlem nebo olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 100 °C 5 hodin. Stehna opatrně vyjmeme z nádoby a při 200 °C je pečeme na plechu 10 minut dokřupava.

  2. Červené zelí překrájíme na kousky a zalijeme vodou. Ochutíme solí, octem i cukrem a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme na oleji dosklovita. Přisypeme hladkou mouku a krátce orestujeme. Cibulovou jíšku nalijeme do zelí a provaříme 8 minut. Na závěr zelí dochutíme podle potřeby octem, cukrem a solí.

  3. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a promastíme kachním sádlem, které nám zůstalo z konfitování.

Tip redakce

Konfitování je velmi pomalá úprava masa při nízké teplotě, jejímž výsledkem je maso měkké, křehké a šťavnaté. Hodí se nejen na přípravu kachny, ale i husy.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vánoční „pupáky“

Vánoční „pupáky“

Vyzkoušej specialitu z jižního Slovenska. Elena Krásová, Praha
Všehochuť /21.12.12
Plněná rajčata

Plněná rajčata

Podávej je s chlebem, bramborem nebo jenom samotné.
Olga Burešová, Byšice
Všehochuť /16.07.12
Indické placky

Indické placky

Jsou u nás velmi oblíbené pro svoji chuť i jednoduchost.
Karolína Durdová, ...
Všehochuť /21.11.08
Exotické dýňové rizoto

Exotické dýňové rizoto

Neboj se při vaření používat dýni.
Květa Loukotková, Svitavy
Všehochuť /30.07.12
Hummus od Al-Rašída

Hummus od Al-Rašída

Nemáš-li arašídové máslo, postačí rozemleté arašídy.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /07.06.10
Zelí v rýžovém papíru

Zelí v rýžovém papíru

Podáváme hned po usmažení.

Eva Doležalová, České Budějovice

Všehochuť /09.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu