Reklama
Francouzské brambory
Fotogalerie:

Francouzské brambory

Nikola Kratochvílová

Česká Lípa
Dají se tak spotřebovat třeba i zbylé brambory.
Nikola Kratochvílová, Česká Lípa

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 250 g salám měkký
  • 150 g sýr eidam
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 3 vejce vařená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme uvařit do osolené vody. Mezitím si nastrouháme salám, např. junior‚ vajíčka a sýr. Uvařené brambory scedíme‚ polovinou poklademe dno zapékací mísy a opepříme.
  2. Dále pokračujeme vrstvou junioru‚ na kterou klademe nastrouhaná vajíčka. Předposlední vrstvu tvoří opět brambory‚ na které dáme nastrouhaný sýr, a vložíme na cca 30 minut do předehřáté trouby. Pečeme bez přikrytí‚ aby byl sýr dozlatova upečený.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské lasagne

Italské lasagne

Středomořská kuchyně je moje oblíbená. Milena Turková, Náchod
Všehochuť /14.11.13
Labužnické kotletky ze švýcarska

Labužnické kotletky ze švýcarska

Snadné a přitom neobyčejné a chutné jídlo.
Michaela Benešová,  Lukavec
Všehochuť /04.08.11
Bramborová omeleta po španělsku

Bramborová omeleta po španělsku

Od francouzské omelety se liší tím, že se nepřekládá. Abychom ji nemuseli obracet,...

Všehochuť /18.11.15
Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Nic není nad křupavé domácí pečivo.
Václava Marešová, Valašské Meziříčí
Všehochuť /14.06.11
Kuřecí srdíčka se zeleninou

Kuřecí srdíčka se zeleninou

Podávej s rýží nebo s těstovinami.

Martina Dvořáková, Hrotovice

Všehochuť /17.09.16
Papriky à la Balkán

Papriky à la Balkán

Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.
Iveta Janíková, Vsetín
Všehochuť /11.11.10
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama