Reklama
Francouzská se žampiony
Fotogalerie:

Francouzská se žampiony

Klára Radošová

Nový Knín
Nech se inspirovat a připrav si lehkou polévku plnou vůní a jemné chuti zeleniny.
Klára Radošová, Nový Knín

Ingredience

  • 300 g žampiony
  • 2-3 ks celer řapíkatý
  • 1 ks šalotka
  • 2 lžíce máslo
  • 1 stroužek česnek
  • 2 l voda
  • 2 kostky masox
  • 3 snítky tymián
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 ks rajčata
  • dle potřeby nať z celeru řapíkatého
  • 8 krajíců chléb bílý toastový

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, řapíky omyjeme a nakrájíme na kousky, šalotku nakrájíme nadrobno.
  2. Na másle podusíme šalotku, řapíky celeru, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, tymián a zalijeme vodou. Přidáme masox a vaříme asi 15 minut. Poté přidáme žampiony a vaříme dalších 10 minut.
  3. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku, dužinu pokrájíme na kostičky a vložíme do hotové polévky.
  4. Nakonec nadrobno posekáme celerovou nať a polévku jí ozdobíme.
  5. Hotovou polévku podáváme s opečenými toasty.

    TIP: Do polévky můžeš ještě přilít 250 ml bílého vína a nechat přejít varem.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

‚‚Šakšuka‘‘

‚‚Šakšuka‘‘

Zdravé a velmi chutné jídlo z Tuniska. Marcela Křížková, Pardubice
Všehochuť /20.02.10
Sušenky z burákového másla

Sušenky z burákového másla

Rychlá mňamka k odpolední kávičce.
Olga Vaňková, Staré Město
Všehochuť /27.12.11
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Rychlá dobrota, kterou můžeš připravit jak doma v troubě, tak ...
Všehochuť /12.07.12
Zeleninový kaviár

Zeleninový kaviár

Když nemáme chuť na obyčejný salát.

Nina Rýnová, Olomouc

Všehochuť /27.08.17
Švýcarské brambory

Švýcarské brambory

Dělám si je někdy i bez masa, jen se zeleninou.

Stáňa Hladíková, Plzeň

Všehochuť /27.09.13
Slovanské pagáče

Slovanské pagáče

Výborná inspirace na dobrou svačinku
Jana Nagyová, Ústí n. Orlicí
Všehochuť /21.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu