Reklama
Francouzská polévka
Fotogalerie:

Francouzská polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nemáš dost času, můžeš místo domácích nudlí použít kupované.

Naděžda Roubalová, Šumperk

Ingredience

  • 1  kuřecí skelet, 2 křídla a 2 stehna na vývar
  • 2 cibule
  • trocha soli, pár kuliček celého pepře, nového koření a 1 bobkový list
  • 100 g hrubé mouky
  • 1  vejce
  • 1 paprika červená + 1 zelená
  • 1 menší cuketa
  • 1 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g rajského protlaku
  • špetka majoránky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

44 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchnutý kuřecí skelet, křídla a stehna vložíme do studené vody, přidáme 1 cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 30 minut.

  2. Z hrubé mouky a vejce připravíme nudlové těsto. Vyválíme placku, kterou necháme chvíli schnout. Potom z ní nakrájíme široké nudle.

  3. Papriky a cuketu opláchneme. Papriky rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme je na nudličky. Cuketu podélně rozpůlíme, pokud je potřeba, vydlabeme ji a nakrájíme na plátky.

  4. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a orestujeme. Dále přidáme papriky, cuketu, rajský protlak, podlijeme přecezeným vývarem a přivedeme k varu.

  5. Maso ze stehen a křídel obereme a přidáme do polévky. Dále vložíme připravené nudle a vaříme 8–10 minut. Polévku dochutíme majoránkou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Pagáče jsou nelepší přímo za Slovenska, ale i tyhle jsou skvělé, třeba k polévce. ...
Všehochuť /07.12.12
Francouzské vánoční polínko

Francouzské vánoční polínko

Tato typická francouzská dobrota u nás na Vánoce nesmí chybět. Oblíbila si ji ...

Všehochuť /07.12.15
Balkánské jehněčí kefty

Balkánské jehněčí kefty

Romana Trošková, Chlumec

Všehochuť /24.07.18
Kapustové závitky s rýží

Kapustové závitky s rýží

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /01.10.18
Polenta per tutti

Polenta per tutti

Neboli polenta pro všechny - často se servíruje na velkém talíři, ze kterého jí celá ...

Všehochuť /04.09.13
Paprikové tagliatelle

Paprikové tagliatelle

Jsou dobré jen tak, ale můžeme je posypat také parmazánem.

Lucie Pedrazzi, Sloup ...

Všehochuť /25.06.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama