Reklama
Reklama
Francouzská polévka
Fotogalerie:

Francouzská polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nemáš dost času, můžeš místo domácích nudlí použít kupované.

Naděžda Roubalová, Šumperk

Ingredience

  • 1  kuřecí skelet, 2 křídla a 2 stehna na vývar
  • 2 cibule
  • trocha soli, pár kuliček celého pepře, nového koření a 1 bobkový list
  • 100 g hrubé mouky
  • 1  vejce
  • 1 paprika červená + 1 zelená
  • 1 menší cuketa
  • 1 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g rajského protlaku
  • špetka majoránky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

44 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchnutý kuřecí skelet, křídla a stehna vložíme do studené vody, přidáme 1 cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 30 minut.

  2. Z hrubé mouky a vejce připravíme nudlové těsto. Vyválíme placku, kterou necháme chvíli schnout. Potom z ní nakrájíme široké nudle.

  3. Papriky a cuketu opláchneme. Papriky rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme je na nudličky. Cuketu podélně rozpůlíme, pokud je potřeba, vydlabeme ji a nakrájíme na plátky.

  4. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a orestujeme. Dále přidáme papriky, cuketu, rajský protlak, podlijeme přecezeným vývarem a přivedeme k varu.

  5. Maso ze stehen a křídel obereme a přidáme do polévky. Dále vložíme připravené nudle a vaříme 8–10 minut. Polévku dochutíme majoránkou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kokosovo-rumové banány

Kokosovo-rumové banány

Bánánový dezert původem z Brazílie. Bára Handlířová, Brno
Všehochuť /09.08.13
Francouzské nadívané křepelky

Francouzské nadívané křepelky

S nádivkou jsou opravdovou pochoutkou, navíc zůstanou šťavnaté.

Petra Hlavičková,...

Všehochuť /28.06.15
Grilované papriky se sýrem

Grilované papriky se sýrem

Tohle byl letošní hit našeho grilování, ale dá se udělat i doma.
Petr Papež, Teplice...
Všehochuť /11.04.11
Kuřecí prsíčka s medovou kůrčičkou

Kuřecí prsíčka s medovou kůrčičkou

Stejně dobře jako kuře chutná i kachna, i v tomto případě jsou nejvhodnějším masem ...
Všehochuť /23.09.08
Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

Obměna klasického řeckého jídla – lehčí varianta bez masa a bešamelu.
Jiřina ...
Všehochuť /16.06.12
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama