Reklama
Reklama
Francouzská polévka
Fotogalerie:

Francouzská polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nemáš dost času, můžeš místo domácích nudlí použít kupované.

Naděžda Roubalová, Šumperk

Ingredience

  • 1  kuřecí skelet, 2 křídla a 2 stehna na vývar
  • 2 cibule
  • trocha soli, pár kuliček celého pepře, nového koření a 1 bobkový list
  • 100 g hrubé mouky
  • 1  vejce
  • 1 paprika červená + 1 zelená
  • 1 menší cuketa
  • 1 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g rajského protlaku
  • špetka majoránky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

44 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchnutý kuřecí skelet, křídla a stehna vložíme do studené vody, přidáme 1 cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 30 minut.

  2. Z hrubé mouky a vejce připravíme nudlové těsto. Vyválíme placku, kterou necháme chvíli schnout. Potom z ní nakrájíme široké nudle.

  3. Papriky a cuketu opláchneme. Papriky rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme je na nudličky. Cuketu podélně rozpůlíme, pokud je potřeba, vydlabeme ji a nakrájíme na plátky.

  4. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a orestujeme. Dále přidáme papriky, cuketu, rajský protlak, podlijeme přecezeným vývarem a přivedeme k varu.

  5. Maso ze stehen a křídel obereme a přidáme do polévky. Dále vložíme připravené nudle a vaříme 8–10 minut. Polévku dochutíme majoránkou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bavorský závitek

Bavorský závitek

Takový nedělní oběd si každý nechá líbit. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /21.05.14
Smetanové penne

Smetanové penne

Kdo má rád houby, určitě si pochutná.

Karin Urbančíková, Frýdlant nad ...

Všehochuť /05.05.17
Kuřecí křidýlka po bulharsku

Kuřecí křidýlka po bulharsku

Tento recept jsem si přivezla z dovolené.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /28.02.10
Římský květák

Římský květák

Italskou chuť vyčarují bylinky a parmazán.
Šárka Medáčková, Děčín
Všehochuť /27.01.09
Balkánská pljeskavica

Balkánská pljeskavica

Pokud ji budeš opékat přímo na grilu, je lepší zabalit ji do alobalu, aby maso zůstalo ...

Všehochuť /19.09.16
Paella

Paella

Když nežiješ u moře, vyjde tě paella draze, ale jednou za čas to stojí za to. Je ...

Všehochuť /28.09.17
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama