Reklama
Francouzská polévka
Fotogalerie:

Francouzská polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nemáš dost času, můžeš místo domácích nudlí použít kupované.

Naděžda Roubalová, Šumperk

Ingredience

  • 1  kuřecí skelet, 2 křídla a 2 stehna na vývar
  • 2 cibule
  • trocha soli, pár kuliček celého pepře, nového koření a 1 bobkový list
  • 100 g hrubé mouky
  • 1  vejce
  • 1 paprika červená + 1 zelená
  • 1 menší cuketa
  • 1 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g rajského protlaku
  • špetka majoránky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

44 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchnutý kuřecí skelet, křídla a stehna vložíme do studené vody, přidáme 1 cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 30 minut.

  2. Z hrubé mouky a vejce připravíme nudlové těsto. Vyválíme placku, kterou necháme chvíli schnout. Potom z ní nakrájíme široké nudle.

  3. Papriky a cuketu opláchneme. Papriky rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme je na nudličky. Cuketu podélně rozpůlíme, pokud je potřeba, vydlabeme ji a nakrájíme na plátky.

  4. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a orestujeme. Dále přidáme papriky, cuketu, rajský protlak, podlijeme přecezeným vývarem a přivedeme k varu.

  5. Maso ze stehen a křídel obereme a přidáme do polévky. Dále vložíme připravené nudle a vaříme 8–10 minut. Polévku dochutíme majoránkou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Surimi tyčinky v listovém těstě

Surimi tyčinky v listovém těstě

Ke sklence vína jsou jako stvořené. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /25.10.12
Francouzské kuličky

Francouzské kuličky

Podáváme s čerstvou francouzskou bagetou.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /22.05.14
Kandovaná kůra

Kandovaná kůra

Příprava je zdlouhavá‚ ale vyplatí se‚ je to totiž moc dobré.
Božena Kolářová, ...
Všehochuť /12.12.08
Maďarské zelí

Maďarské zelí

Tuhle dobrotu jsme si oblíbili.
Hana Adamová, Ivančice
Všehochuť /20.02.10
Smažená rýže

Smažená rýže

Rychlý a chutný oběd inspirovaný asijskou kuchyní.

Iveta Podolská, Dolní Slovno

Všehochuť /15.08.12
Balkánské těstoviny

Balkánské těstoviny

Těstoviny s balkánským sýrem na kari.

Tereza Procházková, Chřibská

Všehochuť /10.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu