Reklama
Focaccia s olivami
Fotogalerie:

Focaccia s olivami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Této chutné placce se říkalo chléb chudých, dnes ji podávají v luxusních restauracích.

Marcela Zlobilová, Olomouc

Ingredience

  • 350 hladké mouky
  • 170 g celozrnné mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 400 ml vlažné vody
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce suš. rozmarýnu
  • na potření olivový olej
  • 1 konzerva černých oliv
  • trocha hrubé soli

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku promícháme s celozrnnou, uprostřed utvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme ho cukrem, zalijeme trochou vlažné vody, poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbývající vodu, olivový olej, sůl a lžíci rozmarýnu. Zpracujeme těsto, které je trochu řidší a lepí se. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme asi 1 hodinu vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, z každé vytvarujeme placku. Placky položíme na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme je olejem, do těsta vmáčkneme olivy a posypeme je hrubou solí. V troubě vyhřáté na 200 ºC pečeme asi 20–30 minut.

Tip redakce

Ten, kdo si neoblíbil olivy, může udělat focacciu se sušenými rajčaty či se sýrem.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy

Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy

Kuličky připravuji velice často. Nejen pro rodinné večerní mlsání, ale i když čekáme...
Všehochuť /11.03.13
Telecí ragú se žampiony

Telecí ragú se žampiony

Ideální přílohou jsou knedlíky nebo těstoviny.

Marta Tumlířová, Olomouc

Všehochuť /12.04.17
Provensálská rajčata

Provensálská rajčata

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /30.09.13
Zapečené tortilly

Zapečené tortilly

Jak příjemné osvěžení zimního jídelníčku!
Libuše Hlaváčková, Brno
Všehochuť /27.01.09
Vepřové nudličky na kari s ananasem

Vepřové nudličky na kari s ananasem

Marinované nudličky vepřové kýty opékané s cibulí, čerstvým ananasem a pikantním ...

Všehochuť /07.10.14
Sushi maki

Sushi maki

Vyrobit si vlastní sushi vyžaduje trochu zkušeností.

Eliška Martincová, Jihlava

Všehochuť /14.08.16
 

Nejnovější

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /20.02.18
Olomoucké jednohubky

Olomoucké jednohubky

Jan Radní, Praha

Vaříme express /20.02.18
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama