Reklama
Reklama
Fish & chips
Fotogalerie:

Fish & chips

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tohle musíš ochutnat!

Bohunka Skálová, Praha

Ingredience

  • 900 g brambor
  • 800 g filet z tresky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 250 ml vychlazeného piva
  • dle chuti sůl a pepř
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky. Dáme je vařit do osolené vody přibližně na 5 minut, poté vodu slijeme a počkáme, až se všechna voda odpaří. 

  2. Filety z tresky nakrájíme na porce a z obou stran je osolíme a opepříme.

  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přilijeme pivo a vyšleháme polotekuté, lesklé a hladké těstíčko. Každý kousek ryby poprášíme moukou a obalíme v těstíčku.

  4. Obalenou rybu naskládáme do pánve s dostatečně rozehřátým olejem. Smažíme asi 4 minuty z každé strany, dokud není těstíčko zlaté a křupavé. Hotovou rybu vyndáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej. 

  5. Na stejném oleji jako rybu osmažíme hranolky, dokud nebudou zlatavé. Opět je pokládáme na talíř s ubrousky pro zachycení přebytečného oleje.

Tip redakce

Fish and chips se v Anglii tradičně podává s octem vyrobeným z ječmenného sladu (malt vinegar). Pokud ho u nás neobjevíš (mívají ho v Lidlu), nahraď ho třeba jablečným octem. 

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza se žampiony a kapary

Pizza se žampiony a kapary

Připraveno podle receptu Radka Konopíka z Chebu
Všehochuť /18.01.18
Burritos s vepřovým masem

Burritos s vepřovým masem

Ostří hoši přidají k masu chilli papričku.

Sabina Rulíšková, Kroměříž

Všehochuť /19.11.15
Kuřecí roláda „Italia“

Kuřecí roláda „Italia“

Chci se s tebou podělit o recept na báječnou roládu.
Markéta Rambousková,...
Všehochuť /23.12.11
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Čínská čajová vejce

Čínská čajová vejce

Ponořená do nálevu vydrží v lednici pár dnů.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /10.04.16
Kuřecí kousky v pivním těstíčku s arašídy.

Kuřecí kousky v pivním těstíčku s arašídy.

Moc dobré s pikantní omáčkou.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /08.05.12
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama