Reklama
Reklama
Fish & chips
Fotogalerie:

Fish & chips

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tohle musíš ochutnat!

Bohunka Skálová, Praha

Ingredience

  • 900 g brambor
  • 800 g filet z tresky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 250 ml vychlazeného piva
  • dle chuti sůl a pepř
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky. Dáme je vařit do osolené vody přibližně na 5 minut, poté vodu slijeme a počkáme, až se všechna voda odpaří. 

  2. Filety z tresky nakrájíme na porce a z obou stran je osolíme a opepříme.

  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přilijeme pivo a vyšleháme polotekuté, lesklé a hladké těstíčko. Každý kousek ryby poprášíme moukou a obalíme v těstíčku.

  4. Obalenou rybu naskládáme do pánve s dostatečně rozehřátým olejem. Smažíme asi 4 minuty z každé strany, dokud není těstíčko zlaté a křupavé. Hotovou rybu vyndáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej. 

  5. Na stejném oleji jako rybu osmažíme hranolky, dokud nebudou zlatavé. Opět je pokládáme na talíř s ubrousky pro zachycení přebytečného oleje.

Tip redakce

Fish and chips se v Anglii tradičně podává s octem vyrobeným z ječmenného sladu (malt vinegar). Pokud ho u nás neobjevíš (mívají ho v Lidlu), nahraď ho třeba jablečným octem. 

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza

Pizza

Slaný koláč může mít spoustu podob, a proto se jím nikdy nepřejíme. Katka Míková, ...
Všehochuť /09.03.09
Tagliatelle s masovými koulemi

Tagliatelle s masovými koulemi

Vyzkoušej toto báječné italské jídlo.
Linda Kroupová, Prostějov
Všehochuť /01.09.13
Tajga s bramboráčky

Tajga s bramboráčky

Je to prostě ‚‚žrádýlko‘‘, jinak se to říct nedá.

Jana Janečková, Duchcov

Všehochuť /10.05.13
Domácí paštika s brusinkami

Domácí paštika s brusinkami

Už nikdy nechci kupovanou paštiku. Ta domácí je jednička‚ navíc je její příprava ...
Všehochuť /14.07.12
Fougasse

Fougasse

Zavři oči a rázem jsi v Provence.

Olga Pysarenko, Brno

Všehochuť /25.02.14
Nadívaná špagetová dýně

Nadívaná špagetová dýně

Po tepelné úpravě se tato dýně rozpadá na vlákna.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /08.01.15
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama