Reklama
Reklama
Fish & chips
Fotogalerie:

Fish & chips

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tohle musíš ochutnat!

Bohunka Skálová, Praha

Ingredience

  • 900 g brambor
  • 800 g filet z tresky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 250 ml vychlazeného piva
  • dle chuti sůl a pepř
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky. Dáme je vařit do osolené vody přibližně na 5 minut, poté vodu slijeme a počkáme, až se všechna voda odpaří. 

  2. Filety z tresky nakrájíme na porce a z obou stran je osolíme a opepříme.

  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přilijeme pivo a vyšleháme polotekuté, lesklé a hladké těstíčko. Každý kousek ryby poprášíme moukou a obalíme v těstíčku.

  4. Obalenou rybu naskládáme do pánve s dostatečně rozehřátým olejem. Smažíme asi 4 minuty z každé strany, dokud není těstíčko zlaté a křupavé. Hotovou rybu vyndáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej. 

  5. Na stejném oleji jako rybu osmažíme hranolky, dokud nebudou zlatavé. Opět je pokládáme na talíř s ubrousky pro zachycení přebytečného oleje.

Tip redakce

Fish and chips se v Anglii tradičně podává s octem vyrobeným z ječmenného sladu (malt vinegar). Pokud ho u nás neobjevíš (mívají ho v Lidlu), nahraď ho třeba jablečným octem. 

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rukolový salát

Rukolový salát

V jednoduchosti se skrývá pravý požitek. Stanislav Holínek, Vrchlabí
Všehochuť /12.04.17
Slovenská mléčná polévka

Slovenská mléčná polévka

Připravuji ji podle starého osvědčeného receptu.

Zlata Komondiová, Praha

Všehochuť /13.08.15
Brambora po vídeňsku

Brambora po vídeňsku

Nemusíš si na ní pochutnávat jen ve Vídni.

Luccie Blahová, Slavičín

Všehochuť /06.07.13
Dušené krevety s karí rýží

Dušené krevety s karí rýží

Tuto dobrotu doporučuji všem milovníkům krevet.
Radomír Drahoš, Sokolov
Všehochuť /20.10.09
Špenátová pasqualina

Špenátová pasqualina

Italská tradice

Romana Sochorová, Kyjov


Všehochuť /13.03.18
Asijská makrela

Asijská makrela

Podáváme s jasmínovou rýží.

Tereza Šrámková, Brno

Všehochuť /18.01.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama