Reklama
Filé z tresky s hořčičnou omáčkou
Fotogalerie:

Filé z tresky s hořčičnou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept mám od svého norského přítele. On čerpá inspiraci z české kuchyně, já zase zkouším tu jejich.

Hedvika Brázdová, Klatovy

Ingredience

  • 1 cibule
  • trocha soli
  • 1 bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 4 porce filé z tresky
  • 120 g máslo
  • 3 lžíce hořčice (plnotučná nebo dijonská)
  • cukr podle chuti
  • 1 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Do většího mělčího hrnce nalijeme vodu, přidáme lžičku soli, bobkový list, hřebíčky a měsíčky cibule. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Potom do vody přidáme porce ryby a uvaříme je doměkka. 

  2. krok2

    Připravíme si omáčku. Máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme hořčici a stále mícháme, až získáme krémovou omáčku. Podle chuti přidáme sůl a cukr, nakonec můžeme dochutit pár kapkami citronové šťávy. Záleží na tom, jakou použijeme hořčici. Pokud je výraznější, například dijonská, nemusíme už dochucovat. 

  3. krok3

    Na talíř položíme porci filé a přelijeme horkou omáčkou. Podáváme s plátky citronu a opečeným bramborem.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Na stole nikdy dlouho nevydrží, jen se po nich zapráší. Zdeňka Hejduková, Chotěboř ...
Všehochuť /14.06.11
Caipirinha

Caipirinha

Tento koktejl pochází z Brazílie, prý léčí chřipku.

Tomáš Fiala, Kladno

Všehochuť /11.01.17
Překvapení v těstíčku

Překvapení v těstíčku

Dokud neochutnáš, neuvěříš, jaká je to dobrota.

Magda Krátká, Tábor

Všehochuť /23.05.16
Kološvarské zelí s kotletou

Kološvarské zelí s kotletou

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /06.10.19
Pizza salami

Pizza salami

Podle receptu Jitky Dlouhé z Prahy

Všehochuť /18.06.19
Švédské kuličky

Švédské kuličky

Recept jsem si přivezla ze skvělé dovolené na severu.

Jana Donková, Praha

Všehochuť /15.06.14
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama