Reklama
Filé z tresky po srbsku
Fotogalerie:
 

Filé z tresky po srbsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rybí maso je příjemně lehké, ideální na letní oběd.

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 1 citron (nejlépe bio)
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 2 porce filé z tresky
  • špetka soli
  • trocha drceného pepře
  • 2 lžíce másla
  • 200 g zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka i se slupkou. Anglickou slaninu nasekáme na asi centimetrové nudličky. Mouku smícháme se sladkou paprikou. Porce ryby osolíme, posypeme drceným pepřem a obalíme v paprikové mouce.

  2. krok2

    Na pánvi rozpustíme máslo a obalené filé na něm z obou stran opečeme. Potom porce ryby přendáme do zapékací misky, poklademe je plátky citronu a obsypeme nakrájenou anglickou slaninou.

  3. krok3

    Vše zalijeme zakysanou smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Takto připravené filé podáváme s vařeným bramborem. Je také skvělé, když k němu připravíme dušené zelené fazolky.

  4. krok4

Tip redakce

Na nudličky nakrájenou slaninu můžeš nejprve osmažit. Pro obměnu můžeš vmíchat na tenké plátky nakrájené žampiony a kolečka pórku. Pokud se ti zdá kombinace slaniny a smetany příliš tučná, nahraď slaninu dušenou vepřovou šunkou.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pilaf se zelím

Pilaf se zelím

Trochu dietnější verze klasického receptu. Martina Antalová, Odolena Voda
Všehochuť /26.02.14
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Když máš chuť zhřešit, dej si můj likér.
Lucie Naivertová, Ostrava-Výškovice
Všehochuť /07.10.11
Švédský mls

Švédský mls

Buchta je tak dobrá, že se o ni musím podělit.
Lenka Kudlová, Kuřim
Všehochuť /28.06.10
Bagetky s mangoldem

Bagetky s mangoldem

Mangold je podobný špenátu.

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /20.05.16
Dýňová pochoutka

Dýňová pochoutka

Klasická italská specialita.

Iva Stará, Benešov

Všehochuť /15.05.15
Masové čibureky

Masové čibureky

Jsou jižanskou obdobou palačinek s masem.
Marija Halešová, Krnov
Všehochuť /13.01.09
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama