Reklama
Filé z tresky po srbsku
Fotogalerie:
 

Filé z tresky po srbsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rybí maso je příjemně lehké, ideální na letní oběd.

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 1 citron (nejlépe bio)
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 2 porce filé z tresky
  • špetka soli
  • trocha drceného pepře
  • 2 lžíce másla
  • 200 g zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka i se slupkou. Anglickou slaninu nasekáme na asi centimetrové nudličky. Mouku smícháme se sladkou paprikou. Porce ryby osolíme, posypeme drceným pepřem a obalíme v paprikové mouce.

  2. krok2

    Na pánvi rozpustíme máslo a obalené filé na něm z obou stran opečeme. Potom porce ryby přendáme do zapékací misky, poklademe je plátky citronu a obsypeme nakrájenou anglickou slaninou.

  3. krok3

    Vše zalijeme zakysanou smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Takto připravené filé podáváme s vařeným bramborem. Je také skvělé, když k němu připravíme dušené zelené fazolky.

  4. krok4

Tip redakce

Na nudličky nakrájenou slaninu můžeš nejprve osmažit. Pro obměnu můžeš vmíchat na tenké plátky nakrájené žampiony a kolečka pórku. Pokud se ti zdá kombinace slaniny a smetany příliš tučná, nahraď slaninu dušenou vepřovou šunkou.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Čína „Sečuán“

Čína „Sečuán“

Můžeš přidat i nějaké své oblíbené koření. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /26.09.13
Maso na zázvoru

Maso na zázvoru

Jednoduchá a moc dobrá večeře.

Šárka Dománková, Třebíč

Všehochuť /13.11.16
Kuřecí steak s parmezánovými brambory

Kuřecí steak s parmezánovými brambory

Skutečně velká pochoutka na italský způsob.

Barbora Gavláková, Havířov

Všehochuť /17.04.12
Thajské nudle Pad Thai

Thajské nudle Pad Thai

Vynikající nudle, které v Thajsku vaří na každém rohu.

Aneta Válová, Praha

...
Všehochuť /18.06.15
Šafránové rizoto s cuketou

Šafránové rizoto s cuketou

Nejlépe nám chutná s čerstvými rajčaty.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Všehochuť /20.11.13
Mravenci na stromě

Mravenci na stromě

Taštičky mají původ v čínské kuchyni.

Hana Šťastná, Praha

Všehochuť /06.02.16
 

Nejnovější

Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Koláč vydrží dlouho vláčný. Hana Šátralová, Praha
Za pár korun /25.07.17
Mléčný koktejl s lesními plody

Mléčný koktejl s lesními plody

Letní osvěžení s ovocem.

Petra Lipowská, Hrádek

Za pár korun /25.07.17
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Kuřecí medailonky s cuketami

Kuřecí medailonky s cuketami

Pro děti používám koření bez chilli.

Jaroslava Ludáková, Praha

Vaříme express /25.07.17
Cuketový salát s lichořeřišnicí

Cuketový salát s lichořeřišnicí

Tyto barevné květy obsahují vitamin C.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.07.17
Dortíky s limetkovým krémem

Dortíky s limetkovým krémem

Jsou tak skvělé, že vždy raději dělám dvojitou dávku.

Alžběta Brdková, ...

Sladký život /25.07.17
Jahodová zmrzlina à la mrož

Jahodová zmrzlina à la mrož

Chuťově se podobá známé zmrzlině. Kdo chce, může ji ještě polít čokoládou.

...

Sladký život /25.07.17
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...

Zdravě a chutně /24.07.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama