Reklama
Filé z tresky po srbsku
Fotogalerie:
 

Filé z tresky po srbsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rybí maso je příjemně lehké, ideální na letní oběd.

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 1 citron (nejlépe bio)
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 2 porce filé z tresky
  • špetka soli
  • trocha drceného pepře
  • 2 lžíce másla
  • 200 g zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka i se slupkou. Anglickou slaninu nasekáme na asi centimetrové nudličky. Mouku smícháme se sladkou paprikou. Porce ryby osolíme, posypeme drceným pepřem a obalíme v paprikové mouce.

  2. krok2

    Na pánvi rozpustíme máslo a obalené filé na něm z obou stran opečeme. Potom porce ryby přendáme do zapékací misky, poklademe je plátky citronu a obsypeme nakrájenou anglickou slaninou.

  3. krok3

    Vše zalijeme zakysanou smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Takto připravené filé podáváme s vařeným bramborem. Je také skvělé, když k němu připravíme dušené zelené fazolky.

  4. krok4

Tip redakce

Na nudličky nakrájenou slaninu můžeš nejprve osmažit. Pro obměnu můžeš vmíchat na tenké plátky nakrájené žampiony a kolečka pórku. Pokud se ti zdá kombinace slaniny a smetany příliš tučná, nahraď slaninu dušenou vepřovou šunkou.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané sýrové košíčky s cibulkou

Slané sýrové košíčky s cibulkou

Na stole vypadají opravdu úžasně. Buď si jistá, že každá návštěva se bude cítit ...
Všehochuť /09.12.12
Sýrové suflé s bylinkami

Sýrové suflé s bylinkami

Suflé by se mělo podávat hned po vytažení z trouby. 

Ivana Pavlíková, ...

Všehochuť /25.03.17
Kuře Marbella

Kuře Marbella

Vydrží v lednici několik dní a je stále vynikající. Skvělý tip pro toho, kdo...
Všehochuť /12.12.08
Thajské kuře s kokosovým mlékem

Thajské kuře s kokosovým mlékem

Oblíbila jsem si thajskou kuchyni hlavně proto, že  umí skvěle sladit všechny chutě...

Všehochuť /15.02.15
Gemerské kuličky

Gemerské kuličky

Gemer je kraj na jihu středního Slovenska.

Jaroslava Ferenczová, Havířov

Všehochuť /09.05.13
Exotický mls

Exotický mls

Recept jsem si přivezla z dovolené v Thajsku a hned si ho oblíbila.

Iva ...

Všehochuť /22.07.17
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama