Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Závin ze pstruha s pestem a omáčkou

Závin ze pstruha s pestem a omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4603 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 143 g
Tuky 376 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso a příloha v jednom? Poloviční práce! Sen každé hospodyňky...

Suroviny

pstruh 400 g
2 filety
+ klínky citronu k podávání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 hrst
čerstvé nasekané – např. kerblík, petrželka, pažitka...
nebo dva vyválené pláty
prošlehaný
sezamová semínka
na posypání
sůl vločková
k podávání
polníček
k podávání
Na pesto
bazalka 100 g
piniové oříšky 50 g
strouhaný
olivový olej panenský 3 PL
česnek 1 stroužek
Na omáčku
olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
rozmarýn 1 ČL
čerstvé lístky
sušená rajčata 100 g
vychlazené a nasekané

Postup

1

Přísady na pesto rozmixujte nahrubo a osolte. Filety ze pstruha osušte, pokapejte citronem, osolte, lehce opepřete a posypte bylinkami, ty lehce přimáčkněte. Troubu předehřejte na 220°C.

2

Listové těsto rozválejte tak, aby po rozdělení napůl vznikly 2 obdélníky. Jeden plát těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a rozložte na něj polovinu špenátu. Na to dejte filet ze pstruha (stranou zbave- nou kůže dolů) a potřete ho pestem. Na něj položte druhý filet (vnější stranou nahoru) a poklaďte zbývajícím špenátem. Zakryjte druhým plátem těsta a okraje zarolujte vzhůru. Povrch potřete žloutkem a posypte sezamovými semínky (můžete ozdobně naříznout). Pečte asi 20 minut dozlatova.

3

Mezitím v rendlíku na oleji opékejte šalotku s rozmarýnem 4 minuty dosklovita. Přidejte všechna rajčata, přilijte víno a nechte odpařit, trvá to asi 5 minut. Pak přilijte smetanu, osolte a vařte maximálně 10 minut. Rozmixujte a vmíchejte máslo. Dál už nevařte.

4

Lososa podávejte doplněného omáčkou, vločkovou solí, klínky citronu a polníčkem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč