Reklama
Fenyklová pizza
Fotogalerie:

Fenyklová pizza

Kateřina Gajová

Brno

Díky nasekané nati je chuť fenyklu výrazná.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 10 g droždí
  • 100 g semolinová mouka
  • 75-100 g celozrnná mouka
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 větší fenykl s naťí
  • 1 větší krůtí klobása
  • trocha pepře a soli
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozmícháme v asi 75 ml vody a vlijeme do důlku v mouce. Přilijeme 1–2 lžíce olivového oleje a ze stran přihrnujeme mouku. Postupně vytvoříme těsto, které hněteme alespoň 10 minut. Dáme přikryté kynout na teplé místo nejméně na dvě hodiny.

  2. Na olivovém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, na větší kusy nakrájený fenykl a kolečka klobásy. Postačí 5 minut, dokud fenykl není ‚‚al dente‘‘. Přidáme hrst nasekané fenyklové natě, osolíme a opepříme.

  3. Vykynuté těsto prsty roztáhneme, aby vznikla tenká placka, okraje potřeme olivovým olejem a na plát rozprostřeme připravenou směs. Pečeme při 230 °C
    10–12 minut. Hotovou pizzu pokapeme olivovým olejem.

Pošli recept! 10/2012 (3.9.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch. Lenka Šimonová, Louny
Všehochuť /24.02.17
Čočka na indický způsob

Čočka na indický způsob

Trochu pikantní, jak má správná indická kuchyně být.

Michaela Sychrová, Bruntál

Všehochuť /03.05.13
Řízky balené v pivním těstíčku

Řízky balené v pivním těstíčku

Kuřecí maso mám rád a rád ho také vařím, protože se dá připravit různě. S pivem ...
Všehochuť /02.07.09
Oblíbené hrnkové knedlíky

Oblíbené hrnkové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zvládne je každý.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /12.11.17
Irish stew z kůzlečího masa

Irish stew z kůzlečího masa

Pro labužníky

Jindřich Vlaštovka, Hradec Králové

Všehochuť /09.03.18
Kuřecí po senegalsku

Kuřecí po senegalsku

Je velmi šťavnaté a trošičku ostré, což máme doma rádi.

Halina Semorádová, ...

Všehochuť /09.07.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama