Reklama
Fazole s mexickou omáčkou
Fotogalerie:

Fazole s mexickou omáčkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
I když mi už není dvacet, ráda zkouším nové věci, hlavně v kuchyni. Kupuji si časopisy s recepty a často si nechám doporučit jídlo, které se povedlo některé z přítelkyň. Po dobrém obědě si vyjdu na procházku, cítím se stále mladá.
Jana Volemanová, Radotín

Ingredience

  • 2 paprika
  • 1 kus skořice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 konzervy fazole červené
  • 100 ml smetana zakysaná
  • chilli
  • 200 g žampiony
  • rozmarýn
  • 1 dcl kečup
  • feferonka
  • 2 dcl víno červené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Červenou i žlutou papriku očistíme a nakrájíme na malé kousky. To samé uděláme i s cibulí. Žampiony očistíme a rozkrájíme na půlky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a nakrájenou zeleninu společně s žampiony orestujeme.

  2. krok2
    Konzervu červených fazolí otevřeme a slijeme nálev. Přidáme spolu s bílými fazolkami v rajčatové šťávě do pánve. Pomalu promícháme. Fazolovou směs ochutíme špetkou chilli, pepřem a solí. Poté přilijeme červené víno, kečup a opět promícháme.
  3. krok3
    Na závěr přidáme rozmačkaný česnek, rozmarýn a dva kusy skořice (v celku). Ochucenou směs přiklopíme a při mírné teplotě vaříme 15–20 minut. Porce zdobíme lžící smetany, zakusujeme chlebem nebo tortillami.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí perkelt

Kuřecí perkelt

Maso se zeleninou je lahodná kombinace. Edita Fuchsová, Praha
Všehochuť /05.12.08
 Játra po francouzsku

Játra po francouzsku

Kuchaři od Seiny jsou právem vyhlášení po celém světě.

Romana Hradecká, ...

Všehochuť /01.12.14
Francouzské jardiniére

Francouzské jardiniére

Mám ráda nové recepty. Některé jídlo vyzkouším jen jednou, jiné stojí za to zopakovat...
Všehochuť /19.04.13
Polský bigus

Polský bigus

Výhodou je, že se vaří v jednom hrnci.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /11.05.13
Australské placičky

Australské placičky

Jsou dobré a zdravé. Můžeš je mlsat úplně bez výčitek.
Marcela Vincenciová, ...
Všehochuť /25.08.11
Indické kuře v kokosovém mléce

Indické kuře v kokosovém mléce

Výborné s rýžovými nudlemi.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /19.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu