Ingredience
- 2 paprika
- 1 kus skořice
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 konzervy fazole červené
- 100 ml smetana zakysaná
- chilli
- 200 g žampiony
- rozmarýn
- 1 dcl kečup
- feferonka
- 2 dcl víno červené
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Červenou i žlutou papriku očistíme a nakrájíme na malé kousky. To samé uděláme i s cibulí. Žampiony očistíme a rozkrájíme na půlky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a nakrájenou zeleninu společně s žampiony orestujeme.
-
Konzervu červených fazolí otevřeme a slijeme nálev. Přidáme spolu s bílými fazolkami v rajčatové šťávě do pánve. Pomalu promícháme. Fazolovou směs ochutíme špetkou chilli, pepřem a solí. Poté přilijeme červené víno, kečup a opět promícháme.
-
Na závěr přidáme rozmačkaný česnek, rozmarýn a dva kusy skořice (v celku). Ochucenou směs přiklopíme a při mírné teplotě vaříme 15–20 minut. Porce zdobíme lžící smetany, zakusujeme chlebem nebo tortillami.