Ingredience
- 250 g rýže
- 400 g kuřecí maso
- trocha hladká mouka
- špetka sůl
- dle chuti pepř
- 200 g dýně hokaido
- 3 lžíce slunečnicová semínka
- hrst rozinky
- 1 lžička karí
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži uvaříme doměkka. Necháme v teple přikrytou dojít.
-
Kuřecí maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
-
Pokrájené maso na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme.
-
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm dozlatova opečeme. Pak maso vyjmeme a uschováme v teple.
-
Mezitím připravíme dýni, kterou zbavíme slupky, a dužinu pokrájíme na kostičky.
-
Kostky dýně opečeme na masovém výpeku v pánvi společně se semínky ze slunečnice a rozinkami.
-
Směs osolíme, přidáme lžičku karí a ještě dochutíme podle potřeby mletým pepřem. Do takto ochucené směsi vmícháme rýži a na závěr i opečené maso. Podáváme se sklenicí bílého vína.