Reklama
Exotické dýňové rizoto
Fotogalerie:

Exotické dýňové rizoto

Květa Loukotková

Svitavy
Neboj se při vaření používat dýni.
Květa Loukotková, Svitavy

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 400 g kuřecí maso
  • trocha hladká mouka
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • 200 g dýně hokaido
  • 3 lžíce slunečnicová semínka
  • hrst rozinky
  • 1 lžička karí
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme doměkka. Necháme v teple přikrytou dojít.
  2. Kuřecí maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Pokrájené maso na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme.
  4. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm dozlatova opečeme. Pak maso vyjmeme a uschováme v teple.
  5. Mezitím připravíme dýni, kterou zbavíme slupky, a dužinu pokrájíme na kostičky.
  6. Kostky dýně opečeme na masovém výpeku v pánvi společně se semínky ze slunečnice a rozinkami.
  7. Směs osolíme, přidáme lžičku karí a ještě dochutíme podle potřeby mletým pepřem. Do takto ochucené směsi vmícháme rýži a na závěr i opečené maso. Podáváme se sklenicí bílého vína.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové kung-pao

Vepřové kung-pao

Tahle dobrota má vždy velký úspěch. Zdena Vorlíčková, Žatec
Všehochuť /08.07.14
Musaka zachumlaná pod  bulharskou duchnou

Musaka zachumlaná pod bulharskou duchnou

Jistě jsi během dovolené v Bulharsku nebo v Řecku ochutnala tuto vyhlášenou specialitu.
...
Všehochuť /06.08.08
Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Zdravou pomazánku si oblíbí každý.
Lenka Kučerová, Boskovice
Všehochuť /22.03.10
Pomazánka z brynzy a čerstvé pažitky

Pomazánka z brynzy a čerstvé pažitky

Slovenskou klasiku ovoněla čerstvá bylinka.
Alena Černínová, Ostrava
Všehochuť /30.07.09
Dalmátské čufty s rýží

Dalmátské čufty s rýží

Je to vždy vzpomínka na krásnou dovolenou.

Dana Maněvská, Praha

Všehochuť /02.11.16
Ryba ve strouhance se zeleninou

Ryba ve strouhance se zeleninou

Tak téhle dobrotě prostě nikdo neodolá. A navíc je to pochutnání na samých ...

Všehochuť /03.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu