Reklama
Etiopské placky injera
Fotogalerie:

Etiopské placky injera

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Radana Chvostková, Praha

Ingredience

  • 3/4 hrnku jemně mletého teffu (obilnina původem z Etiopie, neobsahuje lepek, koupíš v prodejnách se zdravou vý
  • špetka soli
  • podle potřeby slunečnicový olej

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mletý teff s 3,5 hrnku vody a necháme stát v misce zakryté utěrkou při pokojové teplotě, dokud se neobjeví bublinky a je jasné, že těsto kvasí. To může trvat přibližně 3 dny. Zkvašená směs by měla mít konzistenci palačinkového těsta.

  2. Přimícháme sůl, ale jen takové množství, aby byla sotva poznatelná slaná chuť.

  3. Co největší pánev lehce potřeme olejem a zahřejeme na střední teplotu. Těsto nalijeme na pánev a opečeme po obou stranách. Chlebové placky připravujeme krátce, dokud se okraje nezačnou zvedat z pánve.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ruský boršč

Ruský boršč

Podávaný s pečivem stačí jako hlavní chod. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /03.10.13
Čínské kuře na koriandru

Čínské kuře na koriandru

Čína nám všem hodně chutná, rád zkouším stále nové varianty. Tahle s rýžovými ...
Všehochuť /31.03.12
Papriky à la Balkán

Papriky à la Balkán

Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.
Iveta Janíková, Vsetín
Všehochuť /11.11.10
Zapečené filé po italsku

Zapečené filé po italsku

Kombinace ryby, zeleniny a slaniny.

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /13.04.15
Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Pro děti samozřejmě vařím polévku bez chilli papričky.

Daniela Straková, ...

Všehochuť /27.10.17
Srbská žebírka

Srbská žebírka

Podáváme je teplá s chlebem.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.08.16
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama