Reklama
Enchilados
Fotogalerie:

Enchilados

Veronika Poláčková

Mýto
Pokud nebudou jíst děti, nezapomeň přidat chilli.
Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • dle chuti muškátový oříšek
  • 60 g máslo
  • 55 g mouka hladká
  • 900 ml mléko
  • špetka sůl
  • Náplň
  • 4 lžíce kukuřice sterilizovaná
  • 1 plechovka fazole červené sterilované
  • 6 rajčátka cherry
  • 120 g čedar
  • 400 g kuřecí prsa
  • trochu olej olivový
  • podle chuti sůl a pepř
  • mexické koření
  • 3 lžíce rajčata loupaná konzervovaná
  • 1
  • Ostatní
  • 1 balení tortilly
  • cibule

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpustíme máslo‚ přidáme mouku a uděláme světlou jíšku‚ kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání prohřejeme. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.
  2. Maso nakrájíme na nudličky. Na hlubší pánev dáme olivový olej a maso zprudka osmažíme. Osolíme‚ opepříme‚ dáme směs koření Mexico‚ sterilovaná rajčata‚ na větší kousky nakrájenou cibuli‚ trochu podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. U hotového masa má zůstat trocha šťávy‚ proto v průběhu dušení podléváme menším množstvím vody. Ke konci dušení přidáme k masu kukuřici‚ fazole bez nálevu‚ půlky cherry rajčátek a prohřejeme.
  3. Na střed každé tortilly dáme masovou směs a zarolujeme jako palačinky. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a dáme do ní tortilly. Zalijeme je bešamelem a posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným čedarem. Zapékáme při 170 °C do zrůžovění.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cannelloni s mangoldem

Cannelloni s mangoldem

Listy si pěstuji sama. Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Všehochuť /21.09.13
Tapenáda z černých oliv

Tapenáda z černých oliv

Česneku můžeš dát i víc, záleží na chuti.

Vlasta Drhelová, Chrudim

Všehochuť /11.08.17
Plněná rajčata

Plněná rajčata

Podávej je s chlebem, bramborem nebo jenom samotné.
Olga Burešová, Byšice
Všehochuť /16.07.12
Rumunský boršč

Rumunský boršč

Mám rád maso a dávám přednost i masovým polévkám. Tahle je sice trochu ...
Všehochuť /30.03.10
Mexické tortilly

Mexické tortilly

Vypadají na první pohled trochu jako naše bramboráky, jejich chuť je ale jiná. Osmažené...
Všehochuť /06.10.08
„Očkované“ kuře v nádivce

„Očkované“ kuře v nádivce

U přípravy jídla se baví celá rodina, všichni chtějí ‚‚očkovat‘‘. Jsem ...

Všehochuť /12.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu