Reklama
Enchilados
Fotogalerie:

Enchilados

Veronika Poláčková

Mýto
Pokud nebudou jíst děti, nezapomeň přidat chilli.
Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • dle chuti muškátový oříšek
  • 60 g máslo
  • 55 g mouka hladká
  • 900 ml mléko
  • špetka sůl
  • Náplň
  • 4 lžíce kukuřice sterilizovaná
  • 1 plechovka fazole červené sterilované
  • 6 rajčátka cherry
  • 120 g čedar
  • 400 g kuřecí prsa
  • trochu olej olivový
  • podle chuti sůl a pepř
  • mexické koření
  • 3 lžíce rajčata loupaná konzervovaná
  • 1
  • Ostatní
  • 1 balení tortilly
  • cibule

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpustíme máslo‚ přidáme mouku a uděláme světlou jíšku‚ kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání prohřejeme. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.
  2. Maso nakrájíme na nudličky. Na hlubší pánev dáme olivový olej a maso zprudka osmažíme. Osolíme‚ opepříme‚ dáme směs koření Mexico‚ sterilovaná rajčata‚ na větší kousky nakrájenou cibuli‚ trochu podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. U hotového masa má zůstat trocha šťávy‚ proto v průběhu dušení podléváme menším množstvím vody. Ke konci dušení přidáme k masu kukuřici‚ fazole bez nálevu‚ půlky cherry rajčátek a prohřejeme.
  3. Na střed každé tortilly dáme masovou směs a zarolujeme jako palačinky. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a dáme do ní tortilly. Zalijeme je bešamelem a posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným čedarem. Zapékáme při 170 °C do zrůžovění.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Teplý zelný salát s olivami

Teplý zelný salát s olivami

Salát můžeme také vychladit a podávat s celozrnným pečivem. Hana Kupková, ...
Všehochuť /31.07.14
Italský chlebový věnec

Italský chlebový věnec

Kombinace nadýchaného voňavého chleba, sušených rajčat a oliv je dokonalá.

Míša...

Všehochuť /21.05.15
Papas arrugadas con mojo

Papas arrugadas con mojo

Recept z ostrova sopek

„Vrásčité“ brambory s paprikovou omáčkou

Rozkvetlá flóra, ...

Všehochuť /26.06.18
Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Inspirovala mne balkánská kuchyně.

Blanka Jirásková, Tachov

Všehochuť /23.11.14
Domácí pěna z kuřecích jater

Domácí pěna z kuřecích jater

Podle receptu

Šárky Raškové ze Sokolova

Všehochuť /26.05.18
Penne rigate s domácím pestem

Penne rigate s domácím pestem

Jednoduché, chutné a hlavně rychlé jídlo s vůní Itálie.

Ivana Buchtová, Hněvošice

Všehochuť /05.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu