Reklama
Dýně plněná mletým masem s brusinkami
Fotogalerie:

Dýně plněná mletým masem s brusinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nádivka se jí přímo z dýňových plodů, vypadá to i chutná opravdu skvěle a stačí lžíce.

Markéta Mikulová, Jihlava

Ingredience

  • 1 dýně o průměru asi 12 cm
  • 40 g drouhozrnné rýže
  • 2 pláky toastového chleba
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 3 jarní cibulky
  • 2 řapíky celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 3 cm zázvoru
  • několik snítek hladkolisté petrželky
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 2 vejce
  • 100 g sušených brusinek
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst vlašských ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Z dýní odkrojíme vršky a vybereme semínka. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. 

  2. 2. Chleba nakrájíme na kostičky a zalijeme asi 100 ml bílého vína. Cibulku, řapíkatý celer a česnek pokrájíme na plátky. Oloupaný zázvor nasekáme na jemné kostičky a petrželku rovněž. Vejce rozšleháme vidličkou. 

  3. 3. Vše přidáme k masu spolu s namočeným chlebem a dobře promícháme. Poté vmícháme uvařenou rýži se sušenými brusinkami a podle chuti osolíme i opepříme. 

  4. 4. Takto připravenou směsí naplníme vydlabané dýně. Přiklopíme je odříznutými vršky a naskládáme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme asi 45 minut podle velikosti dýní. 

  5. 5. Ořechové máslo si připravíme tak, že do rozpuštěného másla vsypeme nasekané ořechy. Krátce osmahneme a dýně přelijeme. 


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept Romana Rubášová, Klatovy
Všehochuť /09.06.18
Pizza diavolo

Pizza diavolo

Pavla Mourková, Ostrava

Všehochuť /18.01.18
Japonský obědový salát

Japonský obědový salát

Pohankové nudle získaly v Japonsku oblibu, jsou však dost drahé.

Kateřina Gajová, ...

Všehochuť /23.02.16
Tvarohová pomazánka s japonskou makrelou

Tvarohová pomazánka s japonskou makrelou

Připravuji ji, když má přijít návštěva.
Květa Hošková, Vratimov
Všehochuť /23.01.11
Paella Valenciana

Paella Valenciana

Ozdobíme citronem a servírujeme přímo v pánvi.

Lucie Kirschnerová, Praha

Všehochuť /24.04.16
Dalmátské čufty s rýží

Dalmátské čufty s rýží

Je to vždy vzpomínka na krásnou dovolenou.

Dana Maněvská, Praha

Všehochuť /02.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu