Reklama
Dušené krevety s karí rýží
Fotogalerie:

Dušené krevety s karí rýží

Radomír Drahoš

Sokolov
Tuto dobrotu doporučuji všem milovníkům krevet.
Radomír Drahoš, Sokolov

Ingredience

  • 500 g krevety mražené loupané
  • 2 mrkev
  • 16 růžiček květák
  • 10 lusků hrách
  • 80 g máslo
  • 2 lžíce olej
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 lžička omáčka sojová
  • dle chuti koření provensálské
  • špetka sůl
  • dle chuti kari
  • 750 g rýže

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Vše lehce povaříme a necháme okapat.
  2. Okapanou zeleninu vložíme do pánve, přidáme máslo, osolíme a podusíme. Pak přidáme krevety, špetku cukru, pár kapek sójové omáčky a vše ještě podusíme  doměkka.
  3. Rýži uvaříme, zakapeme olejem a promícháme s karí a provensálským kořením.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí cordon bleu

Kuřecí cordon bleu

Podle receptu Štěpánky Holé z Kadaně
Všehochuť /25.03.20
Noky na italský způsob

Noky na italský způsob

Lenka Malinovská, Poděbrady

Všehochuť /25.07.18
Burgundské hovězí

Burgundské hovězí

Manželovo oblíbené jídlo, vařím je podle receptu jeho maminky.

Alice Voborníková, ...

Všehochuť /02.02.15
Francouzská se žampiony

Francouzská se žampiony

Nech se inspirovat a připrav si lehkou polévku plnou vůní a jemné chuti zeleniny.
Klára ...
Všehochuť /31.10.12
Balkánská galja

Balkánská galja

Můžeš dochutit trochou česneku.

Jarmila Svitáková, Děčín

Všehochuť /25.02.16
Grilované papriky se sýrem

Grilované papriky se sýrem

Tohle byl letošní hit našeho grilování, ale dá se udělat i doma.
Petr Papež, Teplice...
Všehochuť /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu